EPSON на сторожі історії Львова
Epson

EPSON на сторожі історії Львова

«Львівська національна галерея мистецтв» представила колекцію експонатів Підгорецького замку в мультимедійному форматі, з використанням проекторів Epson. Розглядаючи портрети власників та мешканців замку, можна дізнатися історію відомих династій. На пристрої Epson EB-1945W демонструється проекційна анімація «Шлюбна карета Станіслава і Ізабелли Любомирських XVII ст.». Ще один проектор Epson EB-1975W розповідає про архітектуру, планування Підгорецького замку, демонструючи відеофрагменти з висоти польоту безпілотного літального апарату.

Особливостями даних моделей проекторів є висока колірна яскравість до 5000 люмен і оригінальна технологія Epson 3LCD, які дозволяють проектувати чітке і яскраве зображення. Довгофокусна оптика зі зумом 1,6х і розширені можливості корекції геометрії зображення Epson Quick Corner дозволили вписати зображення в задані рамки експонатів згідно з ідеєю автора.

У «Національному музеї імені А. Шептицького у м.Львові» представлені живописні, графічні, скульптурні та народно-декоративні твори (понад 150 українських художників львівської, київської та одеської художніх шкіл). У різних залах експозиції, в залежності від тематики заходу, використовується мобільний проектор Epson, створений для освітніх програм. Так, в кінці березня 2017 року відвідувачі музею мали можливість прослухати лекцію професора Ярослава Кравченка «Львівські імпресії Михайла Бойчука» в рамках експозиції «Українське мистецтво ХХ ст.», яка була доповнена безліччю ілюстрацій, продемонстрованих за допомогою проектора Epson. Завдяки презентаціям під час музейних уроків і лекцій їх учасники мають можливість розширити своє уявлення за темами, які не представлені в експозиції, виконуючи тематичні завдання, переглядаючи відео і фільми.

Крім проектора, для друку роздавальних матеріалів, індивідуальних завдань, афіш, рекламних буклетів застосовується багатофункціональний пристрій Epson L550, який поєднує в собі функції принтера, сканера, копіра і факсу. Це пристрій входить в модельний ряд серії «Фабрика друку Epson» і відрізняється тим, що в його конструкції замість картриджів використовуються резервуари для чорнила підвищеної ємності. Це забезпечує економічний друк високої якості.

Для залучення широкого кола потенційних відвідувачів та інформування гостей про подробиці кожного експоната, іноді потрібно друкувати дійсно великий обсяг кольорових документів. Для такого завдання оптимально підходить пристрій Epson L550. Адже повний набір контейнерів з чорнилом ємністю по 70 мл дозволить друкувати приблизно 3 роки без додаткових витрат. Більш того, принтер друкує високоякісні пам'ятні фотографії.

Основними відвідувачами цих музейних майданчиків є студенти, школярі, українські та іноземні туристи. Крім експозицій, у їх стінах проводяться також різні культурно-освітні заходи, які залучають жителів і гостей Львова. Кількість відвідувачів кожного закладу сягає близько 5 тисяч відвідувачів щомісяця. Дуже важливо, щоб експозиція була не тільки цікавою, але і привертала увагу за рахунок можливостей сучасного обладнання. Техніка Epson робить виставку по-справжньому інтерактивною.

Людмила Співак, завідувач сектору зв'язків із громадськістю «Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові», коментує: «У музеї обладнання працює багато годин поспіль, тому нам були необхідні по-справжньому надійні проектори та принтери, з якими протягом робочого дня не трапиться ніяких непередбачених подій. Техніка Epson забезпечує нам якість і надійність, і ми раді, що вона стала частиною нашої успішної освітньої програми».
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 337 XX XX +380 44 337 7888
+380 44 337 XX XX +380 44 425 1414
+380 44 337 XX XX +380 95 243 0682
Ідентифікатор: 1553