Finishing 4.0: майбутнє друку «на вимогу»

Finishing 4.0: майбутнє друку «на вимогу»

Машина КБС Vareo і трьохножова різальна система InfiniTrim допомогли автоматизувати виробництво британської друкарні Printondemand і принесли їй нагороду Müller Martini Finishing 4.0 Award.

Компанія Printondemand (Пітерборо, Англія) заснована в 1995 р і сьогодні має в своєму розпорядженні штат 65 чоловік. Ця W2P-друкарня спеціалізується на штучній продукції: 75% з приблизно 8 000 книг і журналів, які тут щодня друкують з використанням шести різних сортів паперу, виходять в єдиному екземплярі. Середній тираж кожного замовлення складає 1,75 екз., але може досягати і 1 000. «Це тому, що ми працюємо дуже ефективно, - пояснює Енді Корк, засновник і керуючий директор підприємства. - І це було б неможливо без високого рівня автоматизації нашого виробництва. Зрештою, наш коник - саме злагодженість робочих процесів».

Тому для виробництва виробів в м'якій обкладинці Printondemand використовує лінію Vareo / InfiniTrim. «Finishing 4.0 - наше майбутнє, - впевнений Енді Корк. - Чим менше ручного втручання, тим краще. Це зменшує кількість помилок - а таке бездоганне виробництво означає відсутність браку. Ми часто втрачали один-два дня через необхідність щось передруковувати».

Енді Корк особливо вражений триножовою різальною машиною InfiniTrim: «Це найкраща машина, яку я коли-небудь купував. Розпізнавання штрих-кодів дозволяє автоматизувати передачу блоків з термобіндера в обрізувач». До введення в експлуатацію InfiniTrim витрати на тристоронню обрізку були на рівні клейового безшовного скріплення. «Сьогодні обрізка обходиться нам всього в 20% вартості КБС, - каже Енді Корк. - Це справжня революція для нашого ринку».

Printondemand виробляє свою продукцію на двох лініях цифрового струменевого друку. Завдяки ідеальній зв'язці Vareo / InfiniTrim друкарня поліпшила загальну ефективність обладнання (OEE) - а це все фактори, що впливають на виробництво (якість, продуктивність, час безвідмовної роботи), - з 48% до 87%. «Це дуже висока цифра для поліграфії, - зазначає Енді Корк. - І це особливо важливо для нас, оскільки друк становить лише частину нашого прибутку. Наші клієнти не тримають складів - за принципом "Думай глобально, дій локально", - вони хочуть замовляти потрібний їм обсяг в будь-який час за найнижчою ціною. І для них важлива повноцінний ланцюжок постачання».

Клієнти Printondemand все частіше замовляють друк «на вимогу» через інтернет-портал, за допомогою фірмового ПО Global BookVault. Річні темпи зростання онлайн-замовлень перевищують 20%. Компанія відвантажує чверть всіх книг у день розміщення замовлення.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1725