У Книги року з'явилася нова номінація

У Книги року з'явилася нова номінація

Літературна премія Книга року ВВС додала до переліку номінацій категорію Книга року ВВС — Есеїстика. Нова номінація буде діяти разом із Книга року BBC та Дитяча Книга року BBC. Про це оголосили під час офіційного старту премії на Книжковому ярмарку та Літературному фестивалі у Львові.

Головний редактор BBC News Україна Ніна Кур'ята зазначила: «Останнім часом ми спостерігаємо появу великої кількості високоякісних літературних есеїв, які посідають особливе місце між публіцистикою і літературою. Ми вирішили створити спеціальну номінацію, щоб відзначити найкращі зразки цієї творчості».

«Премія зростає разом з українською літературою», — прокоментувала подію радник з питань культури ЄБРР Світлана Пиркало. Раніше було вирішено приймати перекладені тексти інших мов України, а тепер до конкурсу включені нариси.

Читайте також: Важливість людського спілкування зазначили на премії «Книга року ВВС-2017»

Довгі списки у кожній категорії відбираються українською командою ВВС. Кінцевий термін подання творів — 5 жовтня 2018 року. Журі обирає короткі списки та переможців, яких оголосять 14 грудня 2018 року.
Ідентифікатор: 1752