На паперовій фабриці у Швеції запрацює завод із виробництва біогазу
Фото: www.storaenso.com
Паперова фабрика Nymölla Stora Enso

На паперовій фабриці у Швеції запрацює завод із виробництва біогазу

Фінський концерн Stora Enso, що спеціалізується на поновлювальних матеріалах для пакування, біоматеріалах і папері, запускає новий проект у сфері біоекономіки. Завод із виробництва біогазу буде побудований на паперовій фабриці Nymölla Stora Enso у Швеції.

Енергетична компанія Gasum, з якою вже підписаний контракт, побудує та експлуатуватиме завод. Виробництво заплановано відкрити протягом 2020 року. Воно вироблятиме зріджений біогаз як паливо для автомобілів, автобусів, вантажівок та поромів.

Проектна потужність складає 75-90 ГВт на рік. Приблизно, це є еквівалентом палива для понад 200 середніх вантажівок у Швеції.
Загальний обсяг інвестицій становить приблизно 32 млн євро. Stora Enso внесе майже 5 млн євро, а Gasum — десь 27 млн євро, із яких 12,7 млн євро виділяє Шведське агентство з охорони навколишнього середовища.

Читайте також: Stora Enso переходить на повністю відновлювальні матеріали для пакування

Крім того, у сфері оцифрування концерн розпочав розробку віртуальної моделі виробництв із доповненою реальністю. Спеціалісти різних підрозділів у режимі реального часу не залежно від географії перебування зможуть ознайомитися зі станом виробництва через 5G і технологію AR-VR з оглядом на 360-градусів. Використання розширеної реальності для технічного обслуговування спочатку протестували на заводі у м. Оулу.
Ідентифікатор: 1757