Stora Enso інвестує в піну з целюлози для пакування
Фото: Cellutech AB
Целюлозна піна

Stora Enso інвестує в піну з целюлози для пакування

Концерн Stora Enso став одноосібним власником шведської компанії Cellutech AB. Вона була створена в 2013 році вченими та дослідниками для проведення досліджень та розробки ідей для комерційно успішних технологій та продуктів. Їхня спеціалізація — розробка нових матеріалів на основі целюлози, мікрофібрилізованої целюлози та інших компонентів на основі деревини.

«Ми інвестуємо в технології та експертизу, що розширить компетентність напрямку розробки у відділі біоматеріалів Stora Enso», — зазначив Маркус Маннстрем (Markus Mannström), виконавчий віце-президент Stora Enso Biomaterials.

Додаткові матеріали: Stora Enso переходить на повністю відновлювальні матеріали для пакування

Придбана компанія також працює над створенням піни для упаковки та гідропоніки (вирощування рослин без грунту), ринки яких ростуть. Целюлозні піни, наприклад, можна використати в упаковці для заміщення полістиролу (PS). Він найбільш широко використовується у цій області, але під дією температур продукти розпаду PS токсичні.

Придбання Cellutech підкреслює бачення Stora Enso: все, що зроблено з матеріалів на основі викопних речовин сьогодні, може бути зроблено з дерева завтра.
Ідентифікатор: 1763