Виробники фарби знову підвищують ціни в Європі
Photo by Markus Spiske on Unsplash

Виробники фарби знову підвищують ціни в Європі

Sun Chemical, Siegwerk та Flint Group Packaging Inks починають рік підвищенням цін на фарбу.

Компанія Sun Chemical, виробник друкарських фарб, повідомила про зростання цін на рідкі фарби та фарби на основі розчинників і води в Європі з 15 січня 2019 року.

Зростання пов'язане з ростом витрат на ключову сировину: розчинники, акрилові похідні, органічні пігменти, поліоли та ізоціанати. Крім того, на ринкову ситуацію впливає стан хімічної промисловості в Китаї. Завдяки впровадженню більш жорстких екологічних норм на хімічних заводах постачання порушується.

Феліпе Мелладо (Felipe Mellado), директор з маркетингу компанії Sun Chemical сказав: «Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами по ланцюжку поставок, щоб мінімізувати вплив на наших клієнтів».

Siegwerk, постачальник друкарських фарб для пакування та етикеток, також намітив підвищення цін в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка) з 1 лютого 2019 року. Конкретні цифри та сегменти будуть повідомлені клієнтам індивідуально.

Компанія, на додаток до росту вартості основної сировини та ситуації в Китаї, називає ще одну причину — зростання витрат на енергоносії та тарифи на перевезення в Європі.

Ці ж причини змусили Flint Group Packaging Inks збільшити вартість всіх продуктів у Європі. Збільшення ціни буде змінюватися в залежності від складу продукту.

Читайте також: На ринку поліграфічних фарб ріст цін

Продавці Flint Group будуть активно спілкуватися з клієнтами для узгодження змін протягом січня. Паралельно будуть впроваджуватись нові високопродуктивні для поліпшення ефективності друку.
Ідентифікатор: 1788