FLYERALARM друкує з рекордною швидкістю переналагодження

FLYERALARM друкує з рекордною швидкістю переналагодження

Rapida 106-8 із пристроєм перевертання аркуша вже рік працює у друкарні Druckhaus Mainfranken ГК FLYERALARM в Марктгайденфельді (ФРН).

Наприкінці 2017 року, після численних розрахунків, компанія вибрала високопродуктивну машину зі швидкістю друку до 18 000 л./год. Техніка, серед іншого, має підняту на 225 мм підставку і повністю відповідає потребам онлайн-друкарні в плані асортименту продукції і форматів пластин. Всі вісім друкованих форм тут змінюються разом протягом всього 40 с. Крім цього, сервоприводи DriveTronic SPC забезпечують і одночасну змивку друкованих, офсетних циліндрів і фарбних валиків (CleanTronic Syncro). Прискорює переналагодження і система Plate Ident, яка допомагає коректно встановити пластини і налаштувати приводку. Завдяки цьому обладнання не тільки показує високу продуктивність, але і оптимально справляється з частою і швидкою зміною замовлень, характерною для бізнесу web-to-print.

Тиражі в Druckhaus Mainfranken складають 100-5 000 аркушів, тому за перші місяці роботи машина не здивувала кількістю лістовідбитків. Зате керівництво FLYERALARM Industrial Print вражений тим, наскільки швидко Rapida стала приносити прибуток після введення в експлуатацію і як легко її освоїв персонал, мало знайомий з обладнанням Koenig & Bauer.

Та й змін форм на місяць однозначно показують, на який сегмент ринку розрахована ця машина і наскільки добре вона показує свої сильні сторони. Від 60% до 70% виробничого часу займає зміна замовлень. «Переналагодження, переналагодження, переналагодження», - описує свої вимоги до друкованої техніки Ульріх Штеттер, керуючий директор друкарні Druckhaus Mainfranken. «Доступність і продуктивність», - додає Міхаель Демль, керівник FLYERALARM Industrial Print.

LED-UV для оперативного проходження замовлень

Нова Rapida оснащена світлодіодними УФ-сушками останнього покоління. Двосторонні відбитки (4 + 4) можна обробляти відразу ж після їх виходу з машини. Завдяки цьому не потрібні площі для проміжного складування, прискорене проходження замовлень і клієнти швидше отримують свою продукцію. Витрата протиотмариваючого порошку значно зменшився, відповідно, можна рідше чистити обладнання, в тому числі післядрукарське.

Виробничники FLYERALARM добре знайомі з різними типами УФ-друку — від класичної технології до HR-UV і LED-UV. Замовлення тут виконують вчасно і не на шкоду якості — відбитки потрапляють у стапель вже сухими, так що їх не потрібно додатково лакувати для захисту від пошкоджень при транспортуванні.

Близько половини замовлень Rapida 106 друкує на крейдованому і макулатурному папері. Крім того, бувають матовий папір для ілюстрацій, складні матеріали і некрейдований картон. Словом, непрості підкладки, на які є ринковий попит. Залежно від замовлення і термінів постачання менеджери планують, який процес для нього використовувати: звичайний або LED-UV. Завдяки злагодженим фарбним профілям друкарня може випускати продукцію з високою точністю повторюваності незалежно від процесу, друкаря і дня тижня, навіть при повторному виготовленні замовлення з використанням іншої технології.

Швидка техніка для вимірювання і регулювання контролює виробничий процес. QualiTronic ColorControl вимірює і регулює оптичну щільність фарб на лицьовій і зворотній стороні аркуша. «Розумна» оптимізація послідовності друку замовлень, в залежності від матеріалу і фарб, також призводить до скорочення часу переналагодження і кількості макулатури. Завдяки малій висоті контрольних шкал (3 мм) площа запечатується використовується оптимально. Відходи при обрізанні майже відсутні. Крім того, є функції на кшталт LiveView і регулювання приведення «в лінію». LogoTronic Professional забезпечує підприємство софтом для планування і управління виробництвом з інтегрованим JDF-інтерфейсом для обміну даними з MIS і додрукарських процесів.

Система автоподачі фарби звільняє оператора від ще однієї рутини. Ну а спеціальне покриття фарбних ящиків (EasyClean) спрощує їх очищення в тому випадку, якщо потрібно часта заміна фарб.

Машини середнього формату, скоріше, виняток в парку обладнання FLYERALARM. «За допомогою восьмифарбної машин великого формату запечатувати папір найефективніше, - пояснює Ульріх Штеттер. - Але якщо дивитися на процес в цілому, то середній формат забезпечує значні переваги для деяких продуктів». Тому друкарня купила Rapida 106. Тепер Druckhaus Mainfranken має правильну друковану техніку для кожного продукту і може в контексті всього виробничого процесу вирішувати, який формат буде максимально рентабельним для виготовлення конкретного замовлення. Наприклад, для складної післядрукарської обробки може бути доцільніше переключитися на формат 3b.

Ульріх Штеттер і Міхаель Демль впевнені, що в найближчі роки сектор web-to-print зростатиме, а з ним — і FLYERALARM. Для цього виробничий асортимент розширять крос-медійними продуктами, новими цифровими послугами, а також пропозиціями в області рекламних технологій і промоматеріалів. Крім усього іншого, інтернет-друкарня інвестує в програмний супровід процесу продажу. Там, де треба ефективно друкувати малі тиражі, FLYERALARM завжди буде серед перших підрядників.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1832