Відсоток переробленого пластику в упаковці збільшиться
Фото: Photo by Jonathan Chng on Unsplash

Відсоток переробленого пластику в упаковці збільшиться

Загальний відсоток вторинних матеріалів у пластиковій упаковці збільшиться. Завдяки сталому розвитку великі роздрібні мережі та бренди беруть на себе зобов'язання включити більше вторсировини до пакування. Аналітики з Smithers Pira, дослідницької компанії на ринках пакування, паперу та друку, оцінюють перероблені пакувальні матеріали на 136,5 млрд доларів у 2018 році. Вони продемонструють ріст на 5.7% щорічно до 180,1 млрд доларів у 2023 році. Ринок з вторинної упаковки склав від 188,7 млн тонн у 2018 році і до 2023 року зростатиме на 4,7% за рік до 237,2 млн тонн.

Вміст переробленого картону, металу і скла залишиться приблизно на тому ж рівні, оскільки це вже зріла та насичена промисловість.

Читайте ще: До 2025 року попит на тверді пластикові контейнери досягне 62,6 млн тонн на рік

Стурбованість громадськості щодо впливу відходів на навколишнє середовище зросла. Тому власники брендів та великі роздрібні мережі оголосили про плани ліквідації непотрібної пластикової упаковки для одноразового використання. Зусилля будуть спрямовані на розробку упаковки придатної для переробки, утилізації або компостування.

Крім того Європейський Союз запровадив нормативні документи, які підтримують збільшення використання вторинних пакувальних матеріалів.
Ідентифікатор: 1841