Нова Vareo створює замовлення

Нова Vareo створює замовлення

Після запуску машини КБС Müller Martini Vareo в компанії Tandym Print (Кейптаун, ПАР) відзначають істотний приріст замовлень на цифровий друк.

У штаті південноафриканської друкарні Tandym Print нараховується 152 людини. Більшість замовлень тут, як і раніше, — традиційна друкована продукція і упаковка для харчової промисловості. Але останнім часом ця інноваційна компанія активно розвиває напрямки друку на вимогу, web-to-print і друку змінних даних (VDP), тому «цифра» стає все важливішим, а тут вже нові вимоги до післядрукарської обробки.

«Наші стрімко молодішаючі замовники все частіше запитують все менші і менші тиражі, - пояснює гендиректор Джером Моркель. - Доводиться реагувати на ринкові зміни шляхом організації наскрізного інтегрованого техпроцесу з мінімальними ручними втручаннями у виробництво».

Тому Tandym Print вже рік як обробляє продукцію ЦПМ, а також частина офсетної продукції в м'якій обкладинці на новій машині клейового безшвейного скріплення. Vareo розганяється до 1 350 тактів на годину, а всі три її каретки переміщаються індивідуально за допомогою серводвигунів - завдяки цьому термобіндер ефективний не тільки для надмалих, але і для середніх тиражів. Таке обладнання ідеально підходить для нинішнього портфеля замовлень Tandym Print, з «цифровими» тиражами від одного до тисячі примірників, а в середньому - від 150 до 200.

Компанія використовує п'ять листових друкованих машин (чотири офсетних і одну ЦПМ) і знайома з технікою Müller Martini з дня свого заснування в 1994 р Крім Vareo, це машина КБС Acoro A5 і два ВШРА BravoPlus. При оновленні виробництва розглядалися й інші варіанти. «Але Vareo підкупила не тільки своєю неймовірною зручністю у використанні і якістю скріплення, а й тим, що це ідеальне обладнання для наших надмалих тиражів», - говорить Джером Моркель.

Книги, річні звіти і рекламні матеріали формату A4 і A5, які обробляє Vareo, поки що обрізаються автономно. «Однак на другому етапі модернізації ми інвестуємо в трьохножову машину для роботи в лінію, щоб підвищити загальну продуктивність», - обіцяє гендиректор, який відповідає за стратегічне планування і розвиток нових сегментів бізнесу.

Аналіз структури замовлень Tandym Print показує, що компанія правильно інвестувала кошти. З моменту запуску Vareo показники продажів в секторі цифрового друку відчутно збільшилися. Джером Моркель впевнений, що тенденція збережеться: «Врешті-решт, струменевий цифровий друк і обробка в лінію теж вплинуть на акцидентні поліграфію».
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1848