В Україні будуть реєструватися серіальні видання

В Україні будуть реєструватися серіальні видання

Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» стала Національним центром реєстрації серіальних видань (ISSN). Про це заявив генеральний директор ООН із питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО) офіційним листом, про що йдеться в прес-центрі установи.

Центр буде реєструвати серіальні видання й назва кожного окремого видання отримає унікальний міжнародний стандартний номер ISSN. Номер, який використовується як частина штрих-коду GTIN 13, надається друкованим та електронним виданням. Діяльність національних центрів координується Міжнародним центром ІSSN, заснованим у Парижі. Головний орган забезпечує функціонування автоматизованої системи реєстрації серіальних видань, що охоплює увесь спектр записів знань, включених у Міжнародну систему даних серіальних видань (ISDS).

Читайте також: В Україні видали книгу з упаковки для молочних продуктів та соків

Після розпаду СРСР і переходу Всесоюзної книжкової палати під юрисдикцію Росії видавання номерів ІSSN в Україні було припинено. Насьогодні Уряд приєднався до Статуту Міжнародного центру реєстрації періодичних видань. Далі Книжкова палата підпише двосторонню угоду з Міжнародним центром ІSSN. Персонал пройде тренінги з бібліографії та програмного забезпечення роботи центру ІSSN в Україні.
Ідентифікатор: 1873