Цифровий друк збільшує свою частку на ринку
Фото: nacu (с) Morguefile

Цифровий друк збільшує свою частку на ринку

Цифровий друк має зайняти 21,1% від загальної кількості друку до 2024 року. Про це заявляють аналітики Smithers Pira у дослідженні «Майбутнє цифрового та офсетного друку до 2024 року».

Це підтверджується тенденцією, наприклад, у 2014 році частка цифрового друку становила 13,5% від загального обсягу ринку, а у 2019 році частка вже становила 17,4%. Світовий обсяг, виміряний у мільярдах відбитків А4, у 2019 році становив 49 665. У грошовому вираженні ринок у 2019 році склав приблизно 862,7 млрд доларів і до 2024 року буде рости на 1,3% щорічно.

Цифра отримає частку на ключових ринках, таких як упаковка. Конкурентоспроможність підвищиться за допомогою нового покоління високопродуктивного обладнання.

Читайте ще: Друкарні використовують нові технології для збільшення прибутку

На попит впливають:
  • Зростання світового споживання завдяки зростанню населення, посилення урбанізації та зростання глобального середнього класу.
  • Змінення каналів розповсюдження та доступу до інформації, що використовується рекламодавцями.
  • Більш гнучкі ланцюги поставок, наприклад, друк на замовлення. Друк усе більше відповідає попиту.
  • Споживачі, бізнес, бренди та уряди вимагають продуктів та технологій виробництва з покращеною стійкістю та екологічним профілем.
  • Розширення використання штучного інтелекту, великих даних, інтернету речей та інших технологій Industry 4.0 для підвищення продуктивності процесів друку.


Інтернет та мобільний зв'язок впливають на роль друку. Змінюють очікування щодо швидкості, актуальності та ступеня інтерактивності інформації, незалежно від використаного носія.
Ідентифікатор: 1879