Rapida 76 для друку паспортів

Rapida 76 для друку паспортів

Друкарня центрального банку Австралії обрала напівформатну машину Koenig & Bauer для виготовлення продукції з високим ступенем захисту.

Уже 20 років Note Printing Australia (NPA), близький партнер KBA-NotaSys, друкує не тільки банкноти, а й внутрішні сторінки для паспортів на одній зі своїх спецмашин. До сих пір для таких завдань комбінували офсетний друк із зволоженням і без. Щоб модернізувати виробництво документів і мати можливість швидко тестувати свіжі ідеї, NPA повністю перейшла на традиційний офсетний друк на напівформатній листовій машині. Проєкт, над яким злагоджено працювали Koenig & Bauer Sheetfed і KBA-NotaSys, був реалізований вчасно і повністю виправдав очікування замовника.

У квітні цього року в Крейгібурні була запущена Rapida 76 у такій конфігурації: чотири друкованих секції, сушильна вежа, пристрій перевороту аркуша і ще чотири друкованих секції. Завдяки сучасній і високопродуктивній друкарській машині підприємство може впровадити цілий ряд інноваційних технологій: нумерацію, ірисовий друк і багато інших процесів, стандартний для поліграфічного виробництва захищеної продукції. Для цього машина формату B2 оснащена спеціальними техрішеннями і новими розробками. Конфігурація також передбачає друк на тонких паперах і пластиці.

Rapida 76 створює всі передумови для того, щоб найкращим чином використовувати потенціал дизайну і додрукарських процесів у виробництві документів. Наприклад, NPA тепер може друкувати фотореалістичні зображення. Іншими словами, якість деталізації відбитків відповідає реальним фотографіям. Для цього частину зображення друкують з максимальною роздільною здатністю.

Крім того, машина може працювати в змішаному режимі з використанням УФ-технології. Завдяки цьому до відбитків, надрукованих звичайними фарбами, можна додавати захисні елементи, які помітні тільки під УФ-лампою - наприклад, у постійно видимому ландшафті проступають тварини. Подібні ефекти значно покращують стандарти безпеки для документів з високим ступенем захисту.

Всі ці можливості NPA забезпечує Rapida 76 для повноколірного двостороннього друку за прогін. Заодно друкарня отримує ряд систем автоматизації для контролю якості і прискорення переналагодження: відключаються апарати з фарбою, автомат зміни форм FAPC, CleanTronic Synchro для паралельного змивання офсетних полотен, друковані циліндри і валики при роботі з традиційними і УФ-фарбами, пристрої нон-стоп на самонакладі і приймання, а також контроль кольору для лицьового та зворотного боків аркуша.

Rapida 76 можна назвати ідеальним інструментом для розробки в галузі захищеної поліграфії. Ніл Тейлор, техдиректор NPA: «Ми ще мало попрацювали на цій машині, але вже ясно, що вона дала нам абсолютно нові можливості управління кольором і візуального контролю».

Таким чином, NPA тепер може сміливо тестувати нові матеріали в реальних виробничих умовах, а це вагомий аргумент для багатьох замовників поліграфічної продукції.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1913