Schmid Rhyner стане частиною Altana

Schmid Rhyner стане частиною Altana

Conzzeta Group (Швейцарія) підписала угоду про передання свого підрозділу Schmid Rhyner групі компаній Altana (ФРН). Операцію планують завершити до кінця I кварталу 2020 року в разі схвалення антимонопольними органами.

У складі Altana фірма Schmid Rhyner стане частиною підрозділу Actega, яке розробляє та виготовляє спеціальні лаки, друковані фарби, клеї і герметики, перш за все для поліграфічної та пакувальної промисловості, а також пластикові з'єднання для медицини. У 2018 році обсяг продажів Actega в усьому світі досяг 353 млн євро (15,3% в структурі продажів Altana).

Schmid Rhyner за підсумками 2018 року одержала чистий прибуток в розмірі 54 млн швейцарських франків (49 млн євро). Компанія спеціалізується на інноваційних УФ- і ВД-лаках, добавках до них і клеях УФ-затвердіння для оздоблення друкованої продукції. За останні роки Schmid Rhyner розробила і впровадила технологію цифрового УФ-лакування і створила унікальні спецефекти для поліграфічної та пакувальної промисловості.

Міхаель Вілломе, генеральний директор Conzzeta Group: «Altana - ідеальний партнер. Завдяки оптимальному асортименту продуктів і доступу на глобальний ринок Actega забезпечує найкращі перспективи для співробітників Schmid Rhyner. Після успішного переходу Schmid Rhyner від комерційного друку до інноваційних пакувальних рішень настав час відкрити наступну главу. Це ще один крок в основному тепер для Conzzeta напрямку - розвиток бізнесу Bystronic».

Мартін Бабілас, генеральний директор Altana Group: «Купуючи Schmid Rhyner, ми планомірно продовжуємо стратегію Altana по створенню ціннісного зростання за рахунок цільових придбань».

Торстен Креллер, президент Actega: «З придбанням ми зміцнюємо наші знання і досвід в області поліграфічних лаків. Це дозволяє нам відкривати нові ринки і сфери застосування, особливо в секторах гнучкої упаковки і цифрового друку».

Якоб Ронер, генеральний директор Schmid Rhyner: «Наша угода відображає залізну промислову логіку. Обидві компанії разом запропонують вичерпний вибір УФ і ВД-фарб і лаків. Наша команда відкрито використовує можливість стати частиною Actega. Schmid Rhyner виграє від розширених каналів збуту для майбутнього зростання».
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1922