Колір стабільності став кольором 2020 року
Фото: PANTONE

Колір стабільності став кольором 2020 року

Інститут кольору PANTONE, котрий спеціалізується на розробці стандартів кольорів, щороку оголошує колір року. І кольором 2020 року став класичний синій — PANTONE 19-4052 Classic Blue. Він описує колір неба в сутінках та, на думку експертів інституту, підкреслює прагнення до надійної та стабільної основи.

Суспільство визначає колір як форму спілкування, спосіб висловлення ідеї та впливу на емоції. А в час, коли технології швидко розвиваються й люди не встигають їх зрозуміти, ми тяжіємо до кольорів, які приносять відчуття спокою.

За словами Леатріс Ейсман (Leatrice Eiseman), виконавчої директорки Інституту кольорів PANTONE: «Ми живемо в час, який вимагає довіри та віри. Саме ця стабільність і впевненість виражена PANTONE 19-4052 Classic Blue — сильним та надійним синім, на який завжди можемо покластися».

Синій колір неагресивний і з ним можна невимушено взаємодіяти. Сутінкове небо ми бачимо щодня, тому виникає враження про надійність та сталість. Колір, який ми сприймаємо як надійний, є ідеальним для багатьох застосувань у графічному дизайні. Особливо це стосується пакування. Воно буде сигналізувати про чесність.

Читайте також: Перші 3D принтери були схвалені Pantone

Кольором 2019 року був життєствердний відтінок оранжевого зі золотими полутонами — PANTONE 16-1546 Living Coral.
Ідентифікатор: 1930