Проблеми із сировиною призводять до підвищення цін на офсетні фарби
Photo by Daniel Schludi on Unsplash

Проблеми із сировиною призводять до підвищення цін на офсетні фарби

Flint Group, постачальник витратних матеріалів для поліграфічної та пакувальної промисловості, оголосив про підвищення цін на офсетні фарби в Європі. Обсяг збільшення залежить від продуктової лінії та технологій, тобто яка сировина використовується.

Останній квартал 2019 року для промисловості друкарських фарб був важким. Довелося розв’язувати проблеми з браком сировини, складними умовами ланцюжка поставок і новими збоями.

Читайте ще: Sun Chemical починає продавати чорнило для прямого контакту з їжею

Майкл Подд (Michael Podd), головний директор із закупівель та старший віцепрезидент із питань глобальних продажів, назвав основні чинники, що вплинули на ріст ціни. Серед названих, ріст конкуренції між морською паливною промисловістю та друкарською за мастила з низьким вмістом сірки. У 2020 році почало діяти нове екологічне законодавство Міжнародної морської організації щодо вмісту сірки в морському мазуті Marpol. Мастила з низьким вмістом сірки є основним запасами сировини, що використовуються виробниками вуглецю для отримання сажі, що постачається в поліграфічну промисловість. І зараз ці запаси отримуються світовою морською паливною промисловістю, що збільшує попит та ціну. Це призвело до підвищення цін у постачальників вуглецю від 20 до 30 %.
Також зросли тарифи на морські перевезення. Усі види транспорту зросли у вартості.

Індія та Китай посилили екологічні норми щодо виробництва пігментів та хімічних речовин. Це призводить до закриття фабрик, а отже зменшує кількість наявних компонентів, що збільшує ціни на них.
Ідентифікатор: 1933