Віктор Тихонов: В Україні створять державний фонд офсетного паперу

Віктор Тихонов: В Україні створять державний фонд офсетного паперу

В Україні створять державний фонд офсетного паперу. Проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про державний фонд офсетного паперу» розглянули сьогодні на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Віктора Тихонова. Він поінформував, що державний фонд офсетного паперу необхідний для своєчасного забезпечення офсетним папером друку підручників та книг за державним замовленням на базі Державної акціонерної компанії «Українське видавничо-поліграфічне об’єднання».

«Забезпечення видавництв офсетним папером вітчизняного виробництва – основна проблема МОН, яке є замовником з виготовлення друкованої продукції за державні кошти. Жидачівська паперова фабрика припинила випуск цього паперу взагалі, а Дніпропетровська зайняла монопольне становище, і її умови є неприйнятними», - зазначив Віктор Тихонов.

Урядовець також поінформував, що сьогодні тонна офсетного паперу, виробленого Дніпропетровською фабрикою, коштує понад 11 тисяч гривень, хоча ще в травні 2010 року, до початку реалізації державної програми з друку підручників, ціна офсетного паперу становила 9600 гривень.

Щорічно для друку книг та підручників, за словами Віктора Тихонова, необхідно більше шести тисяч тон офсетного паперу. «Різниця в ціні на закупівлю паперу при потребі 6300 тонн на друк державного замовлення складає 8,8 мільйонів гривень, а це майже 550 тисяч підручників», - додав Віце-прем’єр-міністр.

Віктор Тихонов підкреслив, що створення державного фонду офсетного паперу дозволить ефективно реалізовувати державну політику в поліграфічній сфері, раціонально використовувати кошти державного бюджету і своєчасно забезпечувати підручниками учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, вихованців дошкільних навчальних закладів.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 640