До 2025 року попит на тверді пластикові контейнери досягне 62,6 млн тонн на рік

Олена Сердюк 22 березня 2019 р. о 16:19

Аналітики науково-дослідного інституту Ceresana провели дослідження на ринку твердої пластикової упаковки у світі. За їхніми прогнозами, до 2025 року попит на жорсткі пластикові контейнери досягне 62,6 млн тонн щорічно. Мова йде про пакування напоїв, побутової хімії, косметики, продуктів харчування, в промисловості та для транспорту.

На цю сферу впливають багато факторів: поява нових моделей споживання, продуктові інновації, державне регулювання, заміщення між видами пластику чи видами пакування. Крім того, ринок залежить від соціальних тенденцій. Урбанізація та демографічні зміни супроводжуються змінами у структурі споживання.

Читайте ще: 60% покупців їжі хочуть бачити однакову упаковку в інтернеті і магазині

Зручність використання є основним фактором під час вибору жорстких пластикових контейнерів. У цій сфері збільшується частка пакування для харчових продуктів, готових страв і послуг з доставки їжі. Це тягне за собою збільшення використання поліпропілену (упаковка для мікрохвильових печей, жорстких контейнерів), поліетилену та пінополістиролу (харчові лотки в службах доставки).
Для жорстких пластикових контейнерів конкурентами є пакети та інші гнучкі види упаковки.

Останні новини розділу