В Україні будуть реєструватися серіальні видання

Олена Сердюк 24 липня 2019 р. о 09:42

Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» стала Національним центром реєстрації серіальних видань (ISSN). Про це заявив генеральний директор ООН із питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО) офіційним листом, про що йдеться в прес-центрі установи.

Центр буде реєструвати серіальні видання й назва кожного окремого видання отримає унікальний міжнародний стандартний номер ISSN. Номер, який використовується як частина штрих-коду GTIN 13, надається друкованим та електронним виданням. Діяльність національних центрів координується Міжнародним центром ІSSN, заснованим у Парижі. Головний орган забезпечує функціонування автоматизованої системи реєстрації серіальних видань, що охоплює увесь спектр записів знань, включених у Міжнародну систему даних серіальних видань (ISDS).

Читайте також: В Україні видали книгу з упаковки для молочних продуктів та соків

Після розпаду СРСР і переходу Всесоюзної книжкової палати під юрисдикцію Росії видавання номерів ІSSN в Україні було припинено. Насьогодні Уряд приєднався до Статуту Міжнародного центру реєстрації періодичних видань. Далі Книжкова палата підпише двосторонню угоду з Міжнародним центром ІSSN. Персонал пройде тренінги з бібліографії та програмного забезпечення роботи центру ІSSN в Україні.

Останні новини розділу