ЄС на рік зупиняє дію мит на всі українські товари
Ілюстративне фото: Marcin Jozwiak on Unsplash

ЄС на рік зупиняє дію мит на всі українські товари

У четвер Європарламент призупинив дію мит ЄС на всі товари з України, щоби підтримати економіку країни. Скасування діятиме рік до 5 червня 2023 року. Про це йдеться у повідомленні пресцентру Європейського парламенту. Рішення набуде чинності наступного дня після публікації в Офіційному журналі ЄС.

«Надання Україні необхідної підтримки для захисту не закінчується на полі бою; це включає забезпечення того, щоб економіка України залишалася стійкою та конкурентоспроможною», — заявила Сандра Калніете (Sandra Kalniete), постійна доповідачка Литви з питань України.

Відносини між Україною та ЄС регулюються Угодою про асоціацію, яка поширюється на зону вільної торгівлі. Наразі скасовуються імпортні мита на промислову продукцію, антидемпінгові мита та захисні заходи щодо імпорту сталі.

ЄС є найважливішим торговельним партнером України. Продажі до Євросоюзу становили 40% загальної торгівлі України у 2021 році. А Україна була 15-м за величиною торговельним партнером ЄС, на яку припадає близько 1,2% загальної торгівлі ЄС.
Ідентифікатор: 2019