Європейський ринок друкарських фарб зменшиться до 2024 року
Photo by Sharon Pittaway on Unsplash

Європейський ринок друкарських фарб зменшиться до 2024 року

За даними аналітиків науково-дослідницького інституту Ceresana, європейський ринок поліграфічних фарб знизиться до 1.17 млн тон до 2024 року. У дослідженні тонер для лазерного друку розглядався як друкарська фарба.

За оцінками, попит на чорнило для друку збільшиться у Східній Європі. Два паралельних процеси компенсують один одного: зменшення обсягу друку, скорочення бюджетів на рекламні матеріали і динамічне зростання ринку пакування. Інтернет торгівля створює умови для зростання сектору упаковки. У Ceresana очікують, що попит на фарбу для пакування збільшуватиметься на 2% на рік протягом наступних восьми років.

Читайте також: До 2022 року глобальний ринок пакування сягне 50 млрд доларів

На структуру поліграфічної промисловості вплинув стрімкий розвиток інтернет друкарень. Цифровий друк дозволяє швидше обслуговувати клієнтів і вирішує проблеми невеликих тиражів. Він набирає обертів і в друці етикеток та інших додатків для пакування. Вирішено питання друку на сталі, алюмінію та пластмасі.

Росте рівень обізнаність користувачів у сфері охорони здоров’я та навколишнього середовища. Це призводить до розробки нових продуктів та методів обробки, таких як використання ультрафіолетових фарб з низькою міграцією або використання бар’єрних шарів. Це важливо для харчової промисловості.
Динамічно розвивається і ринок фарб із низьким вмістом шкідливих речовин.
Ідентифікатор: 1704