Stora Enso переходить на повністю відновлювальні матеріали для пакування
Фото: STORA ENSO

Stora Enso переходить на повністю відновлювальні матеріали для пакування

Фінський концерн Stora Enso, що спеціалізується на поновлювальних матеріалах для пакування, біоматеріалах і папері, починає розробку повністю поновлювальних кришок і пакування для рідин. Компанія разом із Sulapac (м. Гельсінкі, Фінляндія) підписала угоду про спільне розв’язати проблему пластикових відходів. Фірми прагнуть прискорити використання в упаковці повністю поновлювальних, перероблених та біологічних матеріалів.

Читайте також: До 2022 року глобальний ринок пакування сягне 50 млрд доларів

Компанія Sulapac випускає однойменний біологічний матеріал, який розщеплюється на 100%. Stora Enso є першим клієнтом, який використовує ліцензію на матеріали та технології Sulapac.

«У Stora Enso ми вважаємо, що все створене на викопних копалинах сьогодні, можна зробити з дерева завтра. Наше майбутнє зростання пов’язане з інноваціями у відновлюваних матеріалах», — сказала Анніка Брески, виконавчий віце-президент відділу споживчої політики. «З нашими партнерами, такими як Sulapac, ми використовуємо ці нововведення для створення упаковки майбутнього».

«Світ потребує рішення, які розкладаються на 100%. Матеріал Sulapac має всі переваги пластику, але повністю біологічно розкладається без мікропластичних відходів. Завдяки глобальній присутності Stora Enso у світі ми можемо прискорити процес масового запуску нашого продукту», — говорить Суві Хаймі, генеральний директор і засновник Sulapac.

Також спільна розробка буде проводитися у сфері упаковки продуктів харчування та побутової електроніки.
Ідентифікатор: 1713