В Україні видали книгу з упаковки для молочних продуктів та соків
Фото: ГО «Україна без сміття»

В Україні видали книгу з упаковки для молочних продуктів та соків

Наприкінці червня видавництво «Ранок» та компанія Tetra Pak організували екологічний сніданок, який представив книгу для дітей із перероблених матеріалів. Енциклопедія «Подорож до дивовижного світу тварин» Анни Клейборн та Брендана Кірні стала наочним прикладом того, як відходи отримують нове життя.

Пакування Tetra Pak для молочних продуктів та соків переробляється на Зміївській паперовій фабриці з 2009 року, але це перший приклад виготовлення паперу для книг. Складність процесу полягає в тому, що картон необхідно відокремити від поліетилену та алюмінієвої фольги.

Як зазначив Віктор Круглов, директор видавництва «Ранок», подібні заходи привертають увагу до проблеми встановлення повної системи роздільного збору відходів. Частина макулатури не сортується й потрапляє на сміттєзвалища. Наприклад, на українських переробних підприємствах дефіцит макулатури складає 350 тисяч тонн і вони змушені імпортувати цю сировину.

Читайте також: В Україні видали книгу з упаковки для молочних продуктів та соків

Для такої ініціативи була обрана саме дитяча книга, оскільки діти більш відкриті до нового й можна розвивати корисні навички змалку. 200 книг були передані ГО «Україна без сміття» та Klitsсhko Foundation, які сприяють впровадженню системи сортування вторинної сировини. Організації використовуватимуть енциклопедії, як заохочення для екологічно свідомих громадян.
Ідентифікатор: 1720