До 2025 року попит на тверді пластикові контейнери досягне 62,6 млн тонн на рік
Photo by Oliur on Unsplash

До 2025 року попит на тверді пластикові контейнери досягне 62,6 млн тонн на рік

Аналітики науково-дослідного інституту Ceresana провели дослідження на ринку твердої пластикової упаковки у світі. За їхніми прогнозами, до 2025 року попит на жорсткі пластикові контейнери досягне 62,6 млн тонн щорічно. Мова йде про пакування напоїв, побутової хімії, косметики, продуктів харчування, в промисловості та для транспорту.

На цю сферу впливають багато факторів: поява нових моделей споживання, продуктові інновації, державне регулювання, заміщення між видами пластику чи видами пакування. Крім того, ринок залежить від соціальних тенденцій. Урбанізація та демографічні зміни супроводжуються змінами у структурі споживання.

Читайте ще: 60% покупців їжі хочуть бачити однакову упаковку в інтернеті і магазині

Зручність використання є основним фактором під час вибору жорстких пластикових контейнерів. У цій сфері збільшується частка пакування для харчових продуктів, готових страв і послуг з доставки їжі. Це тягне за собою збільшення використання поліпропілену (упаковка для мікрохвильових печей, жорстких контейнерів), поліетилену та пінополістиролу (харчові лотки в службах доставки).
Для жорстких пластикових контейнерів конкурентами є пакети та інші гнучкі види упаковки.
Ідентифікатор: 1825