Для гнучкої упаковки були розроблені стійкі рішення
Фото: Flint Group

Для гнучкої упаковки були розроблені стійкі рішення

Flint Group співпрацює з компаніями SOMA, Miller Graphics і Futamura для розробки екологічного друку на плівках. Співпраця стала результатом послідовного реагуванням з боку пакувальної галузі на екологічні проблеми, включаючи виснаження ресурсів та відходи упаковки. Готове рішення компанії представили на конференції SOMA Flexo Challenge 2019, яка проходила в Чехії.

Soma, виробник флексографічних друкарських машин, надав обладнання SOMAs Optima 2. Система картриджів Soma зменшує витрати матеріалу, мінімізуючи необхідну кількість чорнила і зменшуючи відходи.

Flint Group представила друкарські форми nyloflex ® XFH, точкову пластину для гнучкої упаковки, оброблену системою nyloflex ® Xpress. Серед переваг такого рішення виробник називає зменшення відходів на 30% і зниження енергоспоживання на 88%. Обробка пластини займає всього 45 хвилин.
Компанія також розробила чорнила FlexiPrint MV на основі нітроцелюлози, які оптимізовані для друку на різних плівках. Вони були випробувані відповідно до маркування «Seedling» і «OK Compost». FlexiPrint MV підходять матеріалам для компостування.

Miller Graphics — постачальник рішень графічної індустрії, відповідав за репрографію та керування кольором. Їхнім завданням було забезпечення якості друку на матеріалах з біологічною основою екологічно чистими фарбами.

Futamura є світовим виробником поновлюваних і компостуючих плівок з целюлози. Для проекту компанія поставила плівки NatureFlex ™, які виготовлені з стійкої деревної маси.

Читайте ще: Sun Chemical виводить свої натуральні чорнила на ринок

Компанії продемонстрували новий спосіб зробити друк пакувальних продуктів екологічно чистим.
Ідентифікатор: 1857