Siegwerk розробляє друкарську фарбу з мінімальним екологічним слідом
Фото: Siegwerk Druckfarben AG & Co.
Зліва направо: керівник відділу технологій та інновацій Стефан Хеп (Stefan Haep) та глобальний керівник д-р Томас Боукойран (Dr. Thomas Boucoiran) на виставці World of Private Label 2019

Siegwerk розробляє друкарську фарбу з мінімальним екологічним слідом

Siegwerk активно працює над розробкою фарб для стійкої та вторинної упаковки. У 2017 році компанія розробила Sicura Litho NutriEco у співпраці з німецькою холдинговою компанією Werner & Mertz, яка пропонує побутову хімію. Друкований шар фарби не шкідливий для людини і навколишнього середовища. Пакування з нею може безпечно перероблятися стандартно. Для порівняння, в Україні, перш ніж пластикова пляшка йде на переробку, з неї видаляють етикетку. Вона повинна піти на безпечне спалювання.

Siegwerk зараз зосереджується на розробці іншої стійкої фарби відповідно до принципу Cradle to Cradle. Cradle to Cradle (укр. Від колиски до колиски, скор. C2C) заснована на безвідходному виробництві, ефективному використанні природних ресурсів і безперервності циклу, тобто всі компоненти можуть бути перероблені.

Читайте також: На ринку чорнил для упаковки створений новий стратегічний альянс

Можливості більш ефективної системи переробки Siegwerk продемонструвала на міжнародній виставці «World of Private Label», організованій PLMA (Private Label Manufacturers Association — Асоціація виробників приватних етикеток). Компанія з іншими партнерами з ініціативи рециркуляції: Mondi, Der Grüne Punkt та Alpla; скористались можливістю продемонструвати співпрацю у розробці стійких та переробних пакувальних рішень.
Ідентифікатор: 1870