Sun Chemical починає продавати чорнило для прямого контакту з їжею
Фото: Zach Miles (с) Unsplash

Sun Chemical починає продавати чорнило для прямого контакту з їжею

Sun Chemical підписала угоду про об'єднання ресурсів для створення офсетних фарб для прямого контакту з їжею з німецьким виробником друкарських фарб Epple Druckfarben.

Німецька компанія розробила та запатентувала офсетну фарбу BoFood Organic для друку на внутрішній стороні складної картонної упаковки для харчових продуктів. Сировина, яка використовується під час виготовлення чорнил, дозволена для використання в харчових продуктах. Тому друковане зображення може короткочасно контактувати з продуктами. Кольорові відтінки BoFood Organic відрізняються від звичайних кольорових індексів через харчові пігменти.

Epple надала Sun Chemical ліцензію на продаж BoFood Organic під назвою SunPak® Organic. Компанії також погодилися працювати разом для подальшого розвитку технології для інших застосувань. Права інтелектуальної власності BoFood Organic залишаються за компанією Epple.

За словами члена правління Epple Druckfarben д-р Карл Еппл (Dr. Carl Epple), компанія сподівається співпрацювати з Sun Chemical в галузі маркетингу. Глобальна мережа зробить чорнило доступним у всьому світі.

Читайте ще: Для гнучкої упаковки були розроблені стійкі рішення

Sun Chemical також оголосила, що їх чорнило SunPak® FSP для упаковки продуктів харчування пройшло незалежне тестування, щоб довести високий рівень екологічної стійкості. Beta Analytic виміряла співвідношення вуглецю у фарбі відносно сучасного еталонного стандарту Національного інституту стандартів і технологій (NIST) (SRM 4990C). Випробування показали, що в середньому 77% вуглецю в фарбах є вуглецем на основі біологічних речовин, 23% — викопний вуглець.
Ідентифікатор: 1902