Тонкий ПП вдалося переробити на чисту сировину
Фото: PureCycle Technologies
Перший ультра-чистий перероблений поліпропілен отриманий Feedstock Evaluation Unit

Тонкий ПП вдалося переробити на чисту сировину

Американська компанія PureCycle Technologies переробляє ПП в чисті капсули.
У відділі оцінки сировини (FEU) переробили поліпропіленовий мішок для сміття та отримали ультрачисту смолу (UPRP). Фарба, запахи та інші забруднення відокремлюються в процесі очищення.

«Ми фактично беремо пластик, який ніколи не переробляють, і робимо його безперервно переробним», — каже Майк Отворт, генеральний директор PureCycle.

Оскільки вдалося масштабувати запатентовану технологію, винайдену Procter & Gamble, заплановано побудувати завод, як другий етап. Планується запустити завод влітку 2021 року. Він буде розташований у місті Ханген-Рок, штат Огайо. Очікується, що завод буде переробляти понад 54 тис. т відходів ПП щороку і отримувати 47,6 тис. т сировини. Сировину планується використовувати для упаковки харчових продуктів, яка зараз має дуже обмежені можливості для перероблення. Наприклад, в Україні на повторну переробку приймають тільки крупногабаритний різнокольоровий поліпропілен, а тонкий ПП можна здати лише на високотемпературне спалювання або він потрапляє на звалища чи навколишнє середовище.

Читайте ще Гнучку упаковку планують зробити більш придатною до переробки

Відновлення поліпропіленового пакування до первинної сировини збільшить попит на відходи ПП та надасть альтернативу збору та експорту пластикових відходів.
Ідентифікатор: 1926