Затверджено список видань для додаткового включення до програми "Українська книга" на 2009 р.

Затверджено список видань для додаткового включення до програми "Українська книга" на 2009 р.

На 24 назви книг збільшиться цього року програма «Українська книга». Це стало можливим завдяки додатково виділеним із Стабілізаційного фонду 3 млн. грн. для заходів із підтримання зв’язків із закордонними українцями.

У списку з 24 відібраних соціально значущих книжкових проектів – роман Валерія Шевчука «Три листки за вікном»; збірка творів Миколи Руденка, які були заборонені радянською цензурою, «Ковчег Всесвіту»; книга спогадів одного з першопрохідців космосу Павла Поповича «Не могло бути інакше»; культорологічні дослідницькі праці про православні святині Києва, про перлини кримської архітектури, а також «Новітня фітотерапія» засновника цієї науки в Україні Є. Товстухи, «Атлас медоносних рослин в Україні» та інші книги.

Усі видання, внесені до додаткового списку, були свого часу відібрані Експертною радою Держкомтелерадіо. Однак, зважаючи на те, що сума коштів, передбачених на реалізацію «Української книги», в двадцять разів менша від пропозицій, що надійшли до проекту програми, Комітет не мав можливості внести їх до програми.

Включення зазначених книг до програми «Українська книга» на 2009 рік сприятиме розширенню спектру книжкових видань, випущених на умовах державного замовлення, більшому задоволенню культурно-освітніх потреб українців за кордоном у вітчизняній книжковій продукції.

http://comin.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 358