Графічного паперу в Європі стане менше
DesignConcept (с) UPM Paper ENA

Графічного паперу в Європі стане менше

UPM Paper ENA, котра входить до групи компанії UPM і спеціалізується на виробництві графічного паперу (журнального, газетного та паперу для друку) для видавничої та рекламної галузей, на початку листопада повідомила про плани зменшити ємність графічного паперу в Європі до 350 000 тонн. Зниження потужності відбудеться за рахунок закриття двох паперових ліній в Австрії та Німеччині. Це вимушений крок, як реакція на скорочення попиту протягом останніх років, який, як очікується, буде тривати і далі.

Австрійський завод UPM Steyrermühl виготовляє газетний і непокритий журнальний папір, а UPM Augsburg — покритий і непокритий журнальний папір. Реалізація цього плану призведе до щорічної економії близько 30 мільйонів євро.
Заводи продовжать виробництво паперу на іншому економічно конкурентноспроможному паперовому обладнанні.

У результаті планових закриттів 275 осіб будуть звільнені. Виконавчий віце-президент компанії UPM Paper ENA, Вінфрід Шаур, прокоментував: «Навіть у складних ринкових умовах наші співробітники завжди віддавалися на повну і ми шкодуємо, що планові закриття вплинуть на персонал. Тим не менше, ми повинні скорегувати наші операції відповідно до довгострокового споживчого попиту».

Раніше, у цьому році, компанія продала свою фабрику в німецькому місті Шведт. До кінця третього кварталу 2017 року буде припинено виробництво газетного паперу в обсязі 282 тис. тонн за рік, оскільки, новий власник переформатує фабрику для виробництва іншої продукції.
Ідентифікатор: 1451