Heidelberg прискорив процес виготовлення вплавлювальних етикеток
Фото: Heidelberger Druckmaschinen AG
Вдосконалений роторний різак Speedmaster XL 106-DD розрізає етикетки, що вплавляються, і робить отвори діаметром п'ять міліметрів або більше. Повністю видаляє навіть найдрібніші вирізані відходи.

Heidelberg прискорив процес виготовлення вплавлювальних етикеток

Глобальний ринок упаковок із вплавленними етикетками (In-Mold Labeling, IML) щорічно зростає на 4,3%, з них понад дві третини потрібні для упаковки продуктів харчування. Повідомляє Tipografia, посилаючись на звіт за 2017 рік у AWA Alexander Watson Associates, що спеціалізується на дослідженні вузьких сегментів ринку, наприклад, спеціального паперу, упаковок та ін.

У зв'язку з такою тенденцією німецька компанія Heidelberg, яка пропонує обладнання для поліграфічної промисловості, поліпшила і вивела на ринок роторне обладнання для різання Speedmaster XL 106-DD.

У прес-центрі компанії акцентують увагу на тому, що обладнання робить отвір і вирізає контур етикетки з листа за один прохід. Це поки унікальна комбінація на ринку.

Читати такоож: Для бездефектного виробництва Heidelberg розробив систему інлайн контролю

Реалізована можливість робити невеликі отвори: до п'яти міліметрів. Раніше це був окремий етап, що, відповідно, подовжувало процес виробництва.

XL 106-DD обробляє фольгу й папір товщиною від 0,05 мм до 0,3 мм за пропускної спроможності від 6 000 до 10 000 аркушів.
Устаткування також може вирізати пластикові або паперові пакувальні елементи, наприклад, POS-елементи, де дизайном передбачені «вікна» або отвори для монтажу.
Ідентифікатор: 1615