Паперові стаканчики з поновлюваних волокон переробляються в картон
Фото: Stora Enso
Паперові стаканчики виготовлені з матеріалу «Cupforma Natura Solo» від Stora Enso

Паперові стаканчики з поновлюваних волокон переробляються в картон

Stora Enso разом з Fiskeby Board провели випробування для вивчення можливості переробки використаних стаканчиків у макулатурний крейдований картон (WLC).

Випробування показали, що паперові стаканчики можна переробляти без додаткових інвестицій або змін технологічних умов. Дефектів та проблем у виробництві целюлозно-картонних виробів на заводі Fiskeby Board (Швеція) не виявлено. Минулі випробування на паперовому заводі в Лангербрюгге (Бельгія) довели, що чашки є цінною сировиною для журнального паперу, а тепер їхнє використання підтверджено для виготовлення картону.

«Ми відкриті до співпраці з іншими партнерами з переробки, щоби створити екосистему кругообігу для підприємств харчування», — зазначив керівник відділу упаковки рідин SVP у Stora Enso Ханну Касурінен (Hannu Kasurinen).

Читайте ще:
Siegwerk розробляє друкарську фарбу з мінімальним екологічним слідом


Циркулярність лежить в основі розробки нового продукту — матеріалу «Cupforma Natura Solo». Він має дисперсійне покриття замість традиційного поліетилену. Підходить для виготовлення стаканчиків під гарячі й холодні рідини, морозиво. Дисперсійний бар'єр руйнується в процесі переробки, забезпечуючи переробку всіх волокон.

Cupforma Natura Solo створений для підтримки потреби в сталих рішеннях для кав'ярень та мереж швидкого харчування.
Ідентифікатор: 1897