Гнучку упаковку планують зробити більш придатною до переробки
Photo by Ryan Quintal on Unsplash

Гнучку упаковку планують зробити більш придатною до переробки

Виробник фарб для пакування та етикеток Siegwerk і APK AG, фахівець із виробництва грануляту з пластикових відходів, вирішили обєднати зусилля, щоби зробити упаковку більш придатною для вторинної переробки. Вони хочуть оптимізувати переробку пластикового пакування, яке використовується в господарстві.

За даними Siegwerk, у світі накопичено майже 80 мільйонів тонн пластикових відходів і лише 10% ресурсів йде на переробку. Решту 90% спалюють, відправляють на звалище або викидають у навколишнє середовище безконтрольно.

Читайте ще: Ринок пластикової упаковки буде рости

Фахівці звернули увагу на поліолефіни – збірний термін для поліетилену (ПЕ) та поліпропілену (ПП), оскільки ці матеріали найчастіше використовують у пакуванні. Основне завдання – отримання вторинної сировини достатнього рівня якості, щоби виготовляти високоякісну тару. Друкарські фарби визначають не тільки зовнішній вигляд пакування, але впливають на придатність до переробки. Для виготовлення універсальної сировини для повторного застосування друкарські фарби, пігменти та органічні залишки є проблемою.

APK розробила розчинник Newcycling. Під час процесу з розчинником виходить гранулят, який як новий. Отриманий гранулят можна повторно використовувати в складних сферах застосування, таких як гнучка упаковка.
Ідентифікатор: 1917