Fuji Xerox випустив новий клей-тонер
Фото: www.fujixerox.co.jp

Fuji Xerox випустив новий клей-тонер

Компанія Fuji Xerox розробила і представила новий клей-тонер. Для виготовлення тонера використовується метод агрегації емульсії (Emulsion Aggregation). Ця технологія запатентована Xerox. Однак, з 31 березня 2021 року Fuji Xerox більше не буде спільно використовувати технології, які кожна з компаній незалежно розробила. Хоча Fuji Xerox продовжить надавати продукцію Xerox на основі власних технологій після закінчення дії технологічної угоди.

На відміну від традиційного тонера, який виготовляється шляхом подрібнення сировини до тонкого порошку, новий тонер хімічно виготовляється з розчину смоли, пігменту та воску. Порівняно зі звичайними частинками тонера, які різняться за розміром і мають шорстку поверхню, частинки в новинці круглі та рівномірні.
Це дозволяє отримати більш чіткі зображення, підвищує надійність продукту та пришвидшує прогрівання.

Новинку можна використовувати як клей. Прозорий безбарвний тонер можна використовувати одночасно зі звичайним тонером. Ефект, що нагадує клей, активується тиском на задруковані ділянки, а міцність контролюється зміною кількості тонера, площі друку та/або умов тиску.

Розробники розраховують, що нове рішення також використовуватиметься як альтернатива степлеру. Теоретично в таких продуктах, як буклети, невеликі посібники, книжки-розмальовки можна використовувати новим тонер, виключаючи додатковий етап склеювання, зшивання.

Читайте ще: Sun Chemical починає продавати чорнило для прямого контакту з їжею


Після закінчення дії технологічної угоди, Fuji Xerox змінить назву на "FUJIFILM Business Innovation Corp.".
Ідентифікатор: 1938