Бізнес отримає максимальну свободу
tax.gov.ua

Бізнес отримає максимальну свободу

Уряд почав переформатовувати економічну модель України. Верховна Рада ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» №7137-д. Воєнний стан продовжено на 30 днів до 24 квітня включно, уточнює TIPOGRAFIA.com.ua.

Підтримка розрахована на час війни та для післявоєнного розвитку.

Великий бізнес з доходами до 10 млрд гривень зможуть сплачувати єдиний податок, як і ФОПи на спрощеній системі оподаткування. Податок з обороту встановлять на рівні 2%. Тобто вони звільняються від сплати податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.

Для великих підприємств знімається обмеження на кількість працівників і види діяльності, окрім підакцизних товарів та грального бізнесу.

Підприємці звільняються від сплати ПДВ за знищені товари на складах, виробництві чи в магазинах, а також товари передані на потреби оборони.

Підприємства у зоні активних бойових дій звільняються від сплати екологічного податку у 2022 році.

Із березня 2022 року ФОПи на спрощеній та загальній системах оподаткування, самозайняті особи та члени фермерського господарства звільняються від сплати ЄСВ за себе. Норма діє рік після закінчення воєнного стану.

Для фізичних осіб-підприємців 1-2 груп сплата єдиного податку є добровільною.

ФОП 2-3 груп ЄСВ за мобілізованих працівників не сплачуватимуть.

Підприємці звільняються від санкцій за порушення закону про РРО до закінчення воєнного стану. Це не стосується реалізації підакцизної продукції.

Власники земельних ділянок на території бойових дій з березня і до кінця 2022 року звільняються від плати за землю. До кінця 2023 року їх звільняють від мінімальної плати за землю.

Передача майна ЗСУ та інша благодійна допомога звільняється від оподаткування.
Ідентифікатор: 2015