Дан хід збору 100 000 книжок для сільських бібліотек

Українська бібліотечна асоціація розпочала збір сучасної художньої та навчальної дитячої літератури в містах України. Як зазначили в прес-центрі Асоціації, активна частина триватиме з 9 по 25 березня 2015 року.

Українська бібліотечна асоціація спільно з Фундацією Дарини Жолдак, “Форумом видавців”, “Мистецьким Арсеналом” та “Новою поштою” запровадили проект по збору дитячої літератури 2000-2014 років випуску. Зібрані книги передадуть сільським бібліотекам для оновлення їх фондів.

До проекту мали змогу долучитися всі міста України. 9 березня 2015 року в школах та дитсадках, які зголосилися взяти участь у акції, встановили спеціальні коробки, виготовлені “Новою поштою”.
Як зауважили в Фундації Дарини Жолдак, котра виступає керівником проекту, учні шкіл передадуть власні книги. Шкільні бібліотеки в заході приймати участь не будуть.
До Всесвітнього дня дитячої книги сільські бібліотеки отримають зібрані книжки.

Такі проекти мають на меті допомогти сільським бібліотекам залишатись актуальними для юного читача, оскільки за останні 20 років на 90% скоротилися обсяги поповнення їх фондів.
Слід відмітити, що з початку року перестав діяти мораторій на закриття державних і комунальних закладів культури у сільській місцевості згідно Закону № 76-VIII від 28.12.2014, до переліку якого входять бібліотеки. Він був введений в 2012 році і мав діяти до кінця 2015.
Ідентифікатор: 1285