Підвищення цін на офсетні полотна Sava

Компанія Sava анонсувала підвищення вартості офсетних полотен в зв'язку з ростом світових цін на сировину, а саме - натуральні і синтетичні каучуки. Старі комерційні умови поставок будуть діяти до 15 травня 2017 року. Виробник зазначає, що зростання цін є загальносвітовою тенденцією і вимушеним заходом. Подорожчання поширюється на всі країни незалежно від регіону.
«Дійсно, з листопада 2016 року світові ціни на сировину постійно зростали і нещодавно досягли п'ятирічного максимуму, - зазначає комерційний директор компанії «ЯВА-ІН» Антон Несхозієвский. - Причиною зростання біржових цін стала як повінь в Таїланді, яка є одним і лідерів з поставок каучуку, так і нестабільність на світових валютних і сировинних ринках. Така ситуація змусила багато компаній переглянути свої прайс-листи для збереження належної якості продукції. Винятком не стали як поліграфічні заводи, що випускають фарби і хімію, так і виробники з інших секторів промисловості: всі повідомляють про зростання вартості на 5-15%».
Завдяки старанням компанії «ЯВА-ІН», в Україні підвищення цін відбудеться трохи пізніше - починаючи з 1 липня 2017 роки для нових клієнтів і з 1 жовтня 2017 роки для існуючих клієнтів. При цьому, на відміну від світових тенденцій, підвищення буде мінімальним - від 1 до 5% в залежності від типу матеріалу.
Нагадаємо, що на світових біржах котирування бутадієну майже потроїлися за третій квартал 2016 року. Оксид титану, необхідний у виробництві фарб, додав більше 25% в 2016 році, і ще близько 6% за перші два місяці 2017 року. Існує високий ризик підвищення вартості текстилю в другому кварталі, а поліестер вже дорожчає з початку року. Сольвенти подорожчали на 8-10%, аналогічна ситуація - з акрилатами, олігомерами і мономерами. Також в більшості випадків були переглянуті тарифи на транспортування, що підвищило транспортні витрати заводів на 4-10%.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 1524