Stora Enso побудує установку для виробництва піни на біологічній основі для пакування
Фото: Stora Enso

Stora Enso побудує установку для виробництва піни на біологічній основі для пакування

Stora Enso планує побудувати пілотну установку з виробництва легкого пінопластового матеріалу на основі волокон для захисної упаковки та амортизації. Пілотна установка буде розташована на заводі компанії у Швеції.

Піна Cellufoam – стійкий пакувальний матеріал, який піддається вторинній переробці та біологічному розкладанню. Це альтернатива традиційним пінопластам: пінополіетилену (EPE) та пінополістиролу (EPS). Спочатку піну планується використовувати як захисне пакування для крихких виробів, таких як побутова електроніка. Вона може замінити пакування для спортивного спорядження та теплоізоляції, де попит на стійкі матеріали зростає.

«Цікавість до рішень зі стійкої упаковки вже зараз великий і постійно зростає. Компанії шукають матеріали на біологічній основі, щоби досягти власних екологічних цілей щодо переробки, зменшення відходів пластику та використання не викопних матеріалів, зберігаючи високу якість упаковки», – говорить Маркус Маннстрем (Markus Mannström), виконавчий віцепрезидент відділу біоматеріалів Stora Enso.

Читайте также: Вдалося досягнути успіху в переробці гнучкого пакування

Метою пілотної установки є оцінювання та перевірка піни Cellufoam.
Планується, що виробництво буде готове в четвертому кварталі 2021 року. Рішення щодо комерціалізації прийматиметься після оцінки результатів пілотного виробництва.
Ідентифікатор: 1961