Fujifilm здобув нагороду за безпроцесну друкарську форму

Fujifilm здобув нагороду за безпроцесну друкарську форму

Корпорація Fujifilm розробила безпроцесну друкарську форму для газет. «SUPERIA ZN-II» нагороджена премією «Зелена та стійка хімія» від Асоціації хімічних інновацій Японії.

Під час розроблення друкарська форма SUPERIA ZN-II повністю виключається використання хімічних речовин, води та електроенергії, рідких відходів. Водночас це значно зменшило потребу в пакувальних матеріалах, тим самим сприяючи пом'якшенню впливу на довкілля — одне із завдань газетної поліграфії.

Виробництво газет передбачає використання лазера для виведення електронних даних на друкарські форми та встановлення пластин на газетному пресі. Звичайні форми CTP мають проходити процес розроблення за допомогою процесора. Цей процес створює екологічну проблему, оскільки вимагає використання сильних лужних хімічних речовин, води та електроенергії, а також утворює рідкі відходи, пов’язані з використанням хімічних речовин. Fujifilm працював над розробленням нового типу CTP пластини, намагаючись досягти друку газет із меншим впливом на довкілля. І новий продукт повністю виключається використання хімічних речовин, води та електроенергії, рідких відходів.

Крім того, Fujifilm використовує свою технологію для контролю форми тильної сторони пластин, так що їм більше не потрібен папір для захисту поверхні. Раніше папір використовувався для запобігання подряпин під час транспортування та перезавантаження пластин CTP. Це зменшило пакувальні матеріали на 94%. Fujifilm також створив у Японії систему утилізації замкнутого циклу «PLATE to PLATE», яка збирає використані форми CTP Fujifilm від поліграфічних компаній і повторно використовує основний матеріал, алюміній, у виробництві.

Читайте ще: Fujifilm запропонували підрядництво пластин

SUPERIA ZN-II доступний лише в Японії, і продавати його в інших країнах не планується.
Ідентифікатор: 1962