Nestle планує перейти на вторинне пакування до 2025 року
Фото: Nestle
Паперове пакування для бульйонних кубиків. Папір має покриття, яке переробляється в потоці компаніями з обробки вторсировини. До цього часу кубики бульйону були загорнуті в багатошаровий матеріал, що включав алюміній.

Nestle планує перейти на вторинне пакування до 2025 року

Nestle, як одна з найбільших компаній із виробництва харчових продуктів та напоїв, планує зробити упаковку на 100% придатною для перероблення або повторного використання до 2025 року. Паралельно компанія планує скоротити використання первинного пластику на третину.

Компанія планує зосередити увагу на трьох підходах:
  1. Розроблення пакування придатного для 100% перероблення. Це паперова упаковка в різних форматах, використання переробленого алюмінію, ПЕТ тощо.
  2. Формування безвідходного майбутнього. Різні ініціативи спрямовані на запобігання потрапляння пластику на звалища та океани. У 20 країнах, на які припадає 50% використання пластику компанією, впроваджуються схеми розширеної відповідальності виробників.
  3. Формування нової поведінки. Розроблення освітніх та навчальних програм для зміни поведінки поводження з відходами дорослих та школярів.

Наприклад, у Франції Maggi розпочала використання паперового пакування для обгортання окремих бульйонних кубиків.

Читайте ще: Stora Enso побудує установку для виробництва піни на біологічній основі для пакування

Розробленням та випробуванням нових, більш екологічно чистих пакувальних матеріалів керує Інститут упаковки Nestlé.
Ідентифікатор: 1965