Koenig & Bauer LIVE: поліграфія працює і онлайн

Koenig & Bauer LIVE: поліграфія працює і онлайн

З 16 по 25 червня німецький виробник презентував нові продукти, цифрові застосунки та сервісні концепції для поліграфічної галузі в рамках віртуального шоу під назвою Koenig & Bauer LIVE.

Дати онлайн-стрімів були вибрані не випадково - саме в ці два тижні повинна була відбутися виставка drupa-2020. Але подія № 1 у світі поліграфії перенесли на квітень 2021 року через пандемії коронавируса. І в Koenig & Bauer вирішили не чекати ще рік, щоб представити громадськості свої інновації.

Нове покоління машин Rapida

«Родзинкою» Koenig & Bauer LIVE стала прем'єра нового покоління машин Rapida. Член правління Ральф Заммек і його команда представили флагман в сегменті листового офсету з численними новинками, що дають додаткові переваги, а також з новим дизайном.

Повноформатна Rapida 106 X, зі швидкістю друку 20 000 л/год в режимі з переворотом, з безупинною зміною замовлень і високоавтоматизованою логістикою паперу - найпродуктивніша Rapida з коли-небудь представлених на ринку. Rapida 76 володіє всіма характеристиками своєї старшої сестри і встановлює нову віху в форматі B2.

Післядрукарська обробка - від друку до готової упаковки

В області постпрес-рішень було представлено нове сімейство вирубування CutPRO - плосковисікальний прес CutPRO Q 106 іспанського дочірнього підприємства Koenig & Bauer Iberica, а також ротаційна машина CutPRO X 106. У рамках live-сесій ці системи обробляли видрукувані напередодні листи - на CutPRO X 106 виконували тиснення, біговка, висікання і видалення облоя. А потім фальцевально-склеює лінія Omega Allpro 110 (Koenig & Bauer Duran) перетворювала заготовки в кінцевий продукт.

Цифрові рішення для пакувального ринку

Роберт Стейблер, керівник СП Koenig & Bauer Durst, представив інновації для «цифрового» виробництва упаковки. Крім апгрейда цифрових друкарських машин Delta SPC 130 і CorruJET 170 це, перш за все, розробка нової VariJET 106. Система об'єднує струменеву технологію друку з високопродуктивною листовою офсетною платформою Rapida 106.

Цифрові сервіси: ефективні програми в період кризи

Локдаун і закриття кордонів унеможливили візити технічних фахівців, тому формат обміну даними змінився. Koenig & Bauer вже багато років використовує Visual Press Support - сервісний додаток з візуальною підтримкою. Технології доповненої реальності і проактивного сервісу допомогли багатьом клієнтам під час кризи, пов'язаного з пандемією. Крім того, були представлені спеціальні сервісні пакети.

Цифровий друк і рулонний офсет

У сегменті Digital & Webfed член правління Крістоф Мюллер і його команда показали можливості застосування цифрової рулонної машини RotaJET, зокрема для виробництва упаковки і матеріалів декору. Вони також повідомили про вихід на ринок гофрокартону з новим обладнанням CorruCUT і CorruFLEX. Тут компанія відповідає на швидко зростаючий попит на пакувальні рішення, наприклад, серед власників брендів і виробників продуктів харчування. Луїджі Мальоккі, новий керуючий Koenig & Bauer Flexotecnica, представив Evo XC прямо на заводі в Таваццано (Італія). Це ультракомпактна восьмифарбова флексомашина у двох варіантах з максимальним рапортом до 850 мм і швидкістю друку до 400 м/хв.

Різноманітність друкованого світу Koenig & Bauer

У коротких live-сесіях було представлено все велике портфоліо Koenig & Bauer, включаючи рішення для друку на листової жерсті, а також декорування та оздоблення порожнистої тари з металу, скла та пластику. Крім того, аудиторія дізналася, як штучний інтелект може бути інтегрований в техніку для маркування і чому навіть сьогодні банкноти залишаються незамінним і безпечним платіжним засобом.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1952