Müller Martini припинить випуск друкарських машин

Müller Martini припинить випуск друкарських машин

Виробництво вузькорулонної офсетної техніки в Маульбурге (ФРН) буде перетворено в сервісне підприємство.

Внаслідок низького попиту на офсетні друкарські машини Müller Martini вийде з цього бізнесу в першій половині 2015. Разом з тим виробник гарантує подальшу техпідтримку проданого раніше обладнання.

Компанія випускає рулонні офсетні машини вже більше 40 років. Зокрема, з 1970-х рр. обладнання Grapha (колишня назва Müller Martini) широко використовувалося для виготовлення конторських формулярів, різних квитків тощо. Однак з розвитком цифрового друку цей прибутковий ринок був практично втрачений.

В останні роки швейцарці активно просували технологію офсетного друку змінного формату в перспективному секторі етикетки і гнучкої упаковки. Але зараз гендиректор Бруно Мюллер визнав, що інвестиції в даний напрямок себе не виправдали. Спад продажів в цій області не вдається компенсувати і за рахунок більш успішних сегментів захищеної і акцидентної продукції. Пошук надійних партнерів на пакувальному ринку теж не приніс задовільного результату.

У сформованих умовах компанія вирішила припинити випуск друкованих машин на підприємстві Müller Martini Druckmaschinen GmbH в Маульбурзі; сам завод буде переорієнтований на техпідтримку встановленого раніше обладнання. Під скорочення можуть потрапити до 80 робочих місць.

В рамках стратегічної реорганізації Müller Martini зосередиться на післядрукарському напрямку. Так, нещодавно компанія придбала у Heidelberg бізнес з техобслуговування та постачання запчастин ВШРА, машин КБС і ніткошвейок.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1260