Hunkeler Innovationdays 2015: новинки KBA і Müller Martini

Hunkeler Innovationdays 2015: новинки KBA і Müller Martini

З 23 по 26 лютого в Люцерні (Швейцарія) проходив черговий огляд передових технологій цифрового друку і допоміжного обладнання. Пропонуємо вам ознайомитися з новинками, які представили наші партнери - KBA (ФРН), Müller Martini (Швейцарія) і GUK (ФРН).

Німецький концерн Koenig & Bauer AG представив в Люцерні універсальну платформу цифрового друку RotaJET L / VL. Самого обладнання на стенді не було (його замінили продукцією - запечатаними рулонами висотою 895 і 1680 мм); проте кількість відвідувачів, що цікавляться новинками, перевершило всі очікування KBA.

Завдяки модульній конструкції ЦПМ RotaJET L може бути поставлена ​​в одному з п'яти варіантів - для роботи з рулонами шириною від 895 до 1300 мм. При необхідності машину дооснастити прямо у замовника до максимальної ширини і барвистості. Крім того, інженери KBA передбачили можливість надалі встановлювати друкуючі голівки нових поколінь. Техніка призначена для друку книг, рекламної продукції, журналів і газет.

Також на стенді KBA можна було отримати вичерпну інформацію про машину RotaJET VL (ширина друку - більше 1 600 мм), орієнтованої на промисловий сектор. Для виробництва цього обладнання баварці використовують свої численні ноу-хау в області проводки полотна і обробки запечатування. Відома у світі група компаній Interprint, що спеціалізується на декоруванні меблевих виробів, недавно ввела в експлуатацію першу таку машину з шириною друку 1680 мм.

Родзинкою експозиції Müller Martini на Hunkeler Innovationdays став термобіндер Vareo з максимальною продуктивністю 1350 цикл./год. Новинка оснащена трьома каретками, причому кожна має сервопривід і може рухатися асинхронно. Завдяки цьому машина ефективно працює як з середніми тиражами, так і в поекземплярному режимі, коли кожен наступний блок відрізняється від попереднього.

Модульна конструкція Vareo дозволяє вибрати потрібну конфігурацію і міняти її в міру необхідності. Наприклад, можна створити повноцінну лінію КБС, додавши секцію охолодження, триножовий модуль або автоподавальник книжкових блоків. Такий комплекс буде готовий для інтеграції з цифровою друкарською машиною.

Центральний сенсорний екран управління Vareo оснащений майстром настройки, який допоможе оператору правильно організувати робочий процес. Зокрема, функція попереднього дозволяє побачити наслідки тих чи інших регулювань, а самі параметри можна зберегти для повторного використання.

Не менш корисна опція автоматичного визначення товщини/формату блоку і формату обкладинки; введені дані відразу ж передаються в систему управління. Завдяки цьому переналагодження, наприклад, з формату A4 на A5 займає менше хвилини.

Високопродуктивний інструмент для фрезерування, торшонування, насічки і мікроторшонування корінця може обробляти блоки товщиною до 60 мм. Глибина зрізу корінця задається автоматично через сенсорний екран. Секція фрезерування може бути спочатку опущена для роботи з прошитими блоками. Для цифрових друкарень, де потрібна особлива чистота в приміщенні, передбачена спеціальна система видалення пилу.

Vareo може працювати як з термоклеєм (роликове нанесення), так і з поліуретановим клеєм (ролики / струйне нанесення). Опціонально машина комплектується швидкознімними клейовим модулем (його можна і дозамовити згодом) - для будь-якого типу клею. Вбудованою системою ПУР-форсунок керують за допомогою центрального пульта: тут вводять потрібні параметри клейового шару, після чого автоматично розраховується необхідну кількість подаваного речовини. Спеціальна система вимірює кількість клею, що наноситься і регулює його, відстежуючи можливі помилки на кшталт надмірної подачі, неподання, забруднення пробільних ділянок.

Додатково можна оснастити Vareo вбудованою системою зчитування штрих-коду, яка забезпечує відповідність обкладинки блоку. Причому обкладинка перевіряється до біговки, тобто в разі неправильної подачі може бути використана повторно. При роботі з твердим палітуркою вбудований модуль струминного друку завдає додатковий штрихкод на вже склеєний блок - для перевірки перед вставкою в палітурну кришку.

У Люцерні Vareo виготовляла брошури в комплексі з обладнанням Hunkeler, Heidelberg, ATS і Polar: обкладинку і текстовий блок, видрукуваний на цифровий рулонної машині, скріплювали термоклеєм і обрізали з трьох сторін. Коректність суміщення обкладинок і блоків вся задіяна техніка контролювала по штрихкод.

Як зазначив один з відвідувачів, за співвідношенням «ціна - можливості» модель Vareo оптимальна і для ультрамалих «цифрових» тиражів, і для середніх офсетних. Зокрема, машина підійде для рентабельного виробництва фотокниг, персоналізованих каталогів і брошур високої якості.

Крім Vareo, на стенді Müller Martini продемонстрували ВШРА Presto II Digital, який теж ефективно доповнює як офсетну, так і цифрову друкарську техніку.

Компанія GUK була представлена ​​як на фірмовому майданчику, так і на стендах партнерів, зокрема Xeikon. В обох випадках німецькі фальцавтомати показали високий клас роботи з тонким папером (масою 1 м2 40 г), з якого виготовляли фармінструкціі мініатюрного формату.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1291