Нова KBA Rapida 105 PRO із ліпшим оснащенням та більшою автоматизацією

Нова KBA Rapida 105 PRO із ліпшим оснащенням та більшою автоматизацією

На галузевій виставці Print China (7-12 квітня, Гуандун) KBA представила листову офсетну машину Rapida 105 PRO. Новинка поповнить сегмент високопродуктивної техніки, де розташується між моделлю Rapida 105 (яку не зніматимуть з виробництва) і флагманською Rapida 106.

Візуально Rapida 105 PRO відрізняється від своїх сестер 105 і 106 кольором самонакладу, приймання та галереї, а також синьою смугою, яка об'єднує окремі агрегати.

У порівнянні з Rapida 105, модель PRO швидше друкує (до 17 000 від./год), формат аркуша вже в стандартній комплектації складає 740x1050 мм, переналагодження прискорилося завдяки розширеній автоматизації, а також новій інтуїтивній концепції обслуговування. Крім того, обладнання тепер ще краще конфігурується під потреби замовника. Rapida 105 PRO базується на Rapida 106, швидкість якої сягає 20 000 від./год. KBA називає новинку кращою в своєму класі, з привабливим співвідношенням «ціна - продуктивність» і хорошими шансами на світовому ринку.

За останні роки змінилися вимоги поліграфістів до техніки; витрати на оплату праці у світі виросли; ринок друкованої продукції став менше, конкуренція посилилася. Тих можливостей устаткування, що раніше були нормою, тепер уже мало. Тому KBA з новою машиною Rapida 105 PRO встановлює нові промислові стандарти в повному форматі.

Важливою особливістю Rapida 105 PRO є можливість попереднього налаштування всіх агрегатів - від самонакладу та друкованих секцій до приймання. Це зовсім не типово для машин подібного класу. Таким чином, переналагодження стає простіше і швидше. Всі налаштування на самонакладі і прийманні можна зберегти для кожного конкретного замовлення, щоб використовувати повторно.

Для заміни форм передбачені тільки автоматизовані системи - SAPC (заміна у кожній друкарської секції натисканням кнопки) і FAPC (повністю автоматична заміна у всіх секціях за 2,8 хв). За змивку офсетного полотна, друкованих циліндрів і барвистих валиків відповідає система CleanTronic. Опціонально доступні технології DriveTronic SRW (одночасна змивка барвистих валиків), CleanTronic Multi (змивка різних типів фарб), CleanTronic UV (режим очікування для міжсекційних УФ-сушок під час змивки). Функція Fast Clean скорочує час змивки валиків з 4 до 2 хв.

Барвисті ящики EasyClean мають антиадгезійне покриття, завдяки чому прискорюється очищення при зміні фарби. Крім того, тут немає швидкозношуваних деталей. Відмова від плівок в барвистих ящиках дозволяє уникнути відхилень при нульових регулюваннях і забезпечує точне відтворення налаштувань барвистих зон. Поліграфісти цінують барвисті апарати Rapida за високу швидкодію і мінімум приладочних відбитків. Сюди ж можна додати можливість відключення невикористовуваних агрегатів; таким чином економляться електроенергія, час чищення і змивочні засоби, а також продовжується термін служби барвистих валиків.

Rapida 105 PRO може бути оснащена максимум десятьма друкованими секціями, пристроєм перевороту листа, а також системою одинарного або подвійного лакування, що дозволяє конфігурувати машину відповідно до індивідуальних вимог замовника.

Крім акцидентного друку, є багато цікавих переваг і для пакувального сектора. Тут і оснащення для будь-яких варіантів лакування, і швидка зміна лакувальних форм, та налаштування приведення в лакувальної секції з пульта управління, і автоочистка циркуляційного контуру, а також ракельні камери з гідропневматичним регулюванням. Крім того, можна встановити пристрої нон-стоп на самонакладі і прийманні, аж до організації повністю автоматичної системи стапельної логістики.

Машина додатково оснащується під самі різні завдання: друк на мікрогофрокартоні, пластику, тонкому папері і вплавляємій плівці. Прийнятна товщина запечатуються - від 0,04 до 1,6 мм. Система захоплень не вимагає яких-небудь регулювань при зміні підкладки, що є важливою перевагою для сьогоднішнього ринку, де потрібна висока універсальність. Додаткові агрегати, такі як флатовка, секції перфорації і нумерації, пристрій для ірисового друку або KBA ColdFoiler, роблять Rapida 105 PRO по-справжньому багатоцільовою машиною.

Збільшений на 20 мм максимальний формат аркуша (740x1050 мм) особливо порадує пакувальників та виробників етикетки. Завдяки спеціальним форматам 750x1050 або 780x1050 мм з'являється можливість для розміщення додаткового ряду виробів на аркуші. А опція «Маленькі контрольні шкали» дозволить ще більше збільшити ефективний формат друку.

Машини Rapida завжди були зручні в експлуатації. Концепція обслуговування Rapida 105 PRO стала ще простіше для оператора. Всі функції обладнання контролюються за допомогою сенсорного монітора максимум двома дотиками. Клавіатури на пульті управління ErgoTronic попросту більше немає. Інтуїтивні іконки полегшують друкарям перехід на нову техніку.

Програма JobAccess дозволяє скоротити час переналагодження до 50%, а інструментарій для створення барвистого профілю допоможе знизити кількість макулатури. Список замовлень з ескізами та функції оптимізації робочої черги теж сприяють прискоренню переходу машини з тиражу на тираж.

Крім того, Rapida 105 PRO можна укомплектувати будь-якою системою вимірювання та регулювання. Наприклад, KBA QualiTronic ColorControl сканує кожен лист і регулює якість кожного десятого відбитку. Поки інші системи тільки «беруть проби», ця вже вносить необхідні корективи в роботу обладнання.

Крім скорочення макулатури завдяки перерахованим вище можливостям автоматизації, Rapida 105 PRO дає істотні переваги за рахунок енергоефективних сушок VariDryBLUE. Завдяки повторному використанню нагрітого повітря потреба в електроенергії скорочується до 50%. До того ж знижується обсяг повітря, що відводиться. Енергія саме використовується, а не витрачається. Це істотний внесок у захист навколишнього середовища.

KBA пропонує для всіх серій Rapida енергозберігаючі сушки HR-UV або LED-UV, які забезпечують негайну друкарську обробку. Зокрема, світлодіодна технологія - це більш тривалий термін служби випромінювачів, мінімальне нагрівання, переваги в обробці і відчутне підвищення якості друку на крейдованого папері.

Офіційне представлення в червні

Завдяки швидкості друку 17 тисяч від./год Rapida 105 PRO належить до високопродуктивного класу листових офсетних машин і випереджає багатьох конкурентів.

З 24 по 26 червня на заводі KBA в Радебойлі пройдуть міжнародні дні відкритих дверей, де Rapida 105 PRO буде офіційно представлена ​​поліграфічній громадськості. Але машина вже всебічно протестована, і замовити її можна прямо сьогодні.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1305