Самонаклад 0507 для ВШРА Müller Martini дає змогу заощадити на фальцюванні

Самонаклад 0507 для ВШРА Müller Martini дає змогу заощадити на фальцюванні

Новий модуль подачі аркушів охоплює широкий діапазон форматів, сумісний з каскадними самонакладами, може працювати з застарілими моделями ВШРА і робить непотрібним попереднє фальцювання.

Кілька місяців тому друкарня Zofinger Tagblatt AG (Швейцарія) дооснастила свій ВШРА BravoPlus (1996 г. в.) самонакладом Müller Martini 0507. Розповідаючи про наслідки такого кроку, начальник виробництва Мартін Фогель незмінно переходить на цифри.

Візьмемо для прикладу щотижневий журнал Tierwelt тиражем близько 80 000 прим. Безсумнівний плюс в тому, що 0507 може працювати з каскадними самонакладами, оскільки всіма такими пристроями (для обкладинки і основного блоку) завідує одна людина замість двох. «Вісім робочих годин 52 рази на рік — відчутна економія, — радіє Фогель. — Якщо говорити про окупність, то це одна з кращих інвестицій в нашій історії!»

Маса переваг

Самонаклад 0507 оснащений сервоприводом і входить в базову комплектацію ВШРА Primera нового покоління, а також може бути встановлений на старі моделі Prima, Prima S, PrimaPlus, BravoPlus, Primera 130 і 140. Крім каскадної подачі, такий пристрій володіє ще рядом переваг.

Два в одному: за рахунок широкого діапазону форматів (від 89х165 до 482х635 мм) самонаклад 0507 може замінити відразу дві попередні моделі — 0553 і 0554.

Різні варіанти монтажу: завдяки компактній конструкції 0507 встановлюється замість будь-якого плоскостапельного самонакладу в дротошвейній лінії. Для порівняння, модель 0554 займає місце двох плоскостапельних самонакладів.

Швидка наладка: 0507 значно швидше настроюється, ніж попередні моделі. Таким чином вдається збільшити кількість переналагоджень за зміну.

Ідеально для тонкого паперу: самонаклад 0507 оптимізований для обробки тонкого паперу, що робить його ще універсальнішим.

Фальцювання не потрібна: для якісної обробки різних сортів паперу компанія Müller Martini розробила біговальний ролик tWinScore з W-подібним профілем, тому додаткове фальцювання обкладинок вже неактуальне.

Цікаве і зручне рішення

Але повернемося до друкарні Zofinger Tagblatt AG з їх тижневиком. На друкованому аркуші поміщається чотири обкладинки для Tierwelt, так що залишається лише розрізати відбитки. Операція фальцювання більш не потрібна, завдяки чому за тиждень вдається заощадити близько п'яти робочих годин. Окрім підвищення рентабельності («віднімаємо фальцювання з виробничих витрат і вивільняє потужності»), Мартін Фогель відзначає поліпшення якості продукції: «Раніше бували подряпини, а тепер ми забули про цю проблему».

Фогель не сумнівається в тому, що модернізація ВШРА коштувала своїх грошей: «Новий самонаклад-фальцовщик особливо корисний для промислового виробництва — просто обурливо, що його не було на ринку до цих пір!»
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1311