Універсальна KBA Rapida 75 стала популярною в Центральній і Східній Європі

Універсальна KBA Rapida 75 стала популярною в Центральній і Східній Європі

Передову офсетну техніку формату В2 охоче обирають невеликі і середні друкарні.

Влітку більше 160 поліграфістів із Польщі, Чехії і Словаччини відвідали дні відкритих дверей KBA в Радебойлі, щоб побачити Rapida 75 з LED-UV в дії.

Скорочення тиражів, натиск цифрового друку - такі реалії поліграфічного бізнесу. Першими і, мабуть, найбільш гостро їх відчули власники мало- і середньо офсетних машин. Тим не менш, багато друкарень у Польщі, Чехії та Словаччині роблять ставку саме на обладнання формату B2 і менше. Такі клієнти не менш цінні для KBA, ніж «полноформатчики», а модель Rapida 75 користується особливим успіхом у цьому регіоні продажів.

Наприклад, за 2014 р у Чехію, Словаччину та Польщу було продано 79 друковано-оздоблювальних секцій Rapida 75 (55 нових і 24 б/у). А за перші шість місяців 2015 поліграфісти з цих країн замовили 47 нових друкованих і лакувальних секцій; плюс 18 уживаних. І свіжі контракти на підході.

Обширна автоматизація стає стандартом
Багато чого змінилося з тих пір, як Rapida 75 була представлена ​​широкій громадськості на виставці drupa-2008. Машина запозичила цілий ряд компонентів, технологічних інновацій і модулів автоматизації у старших моделей Rapida. Так крок за кроком з'явилося передове обладнання середнього формату з відмінним співвідношенням «ціна - якість». Обладнання, «заточене» під потреби малих і середніх друкарень. І ця невелика Rapida змогла утримати свою частку ринку в конкурентній боротьбі з цифровими системами друку.

Особливо популярні конфігурації з п'ятьма друкованими секціями та додаткової лакуванням. Хоча восьмифарбна машини з обладнанням перевороту теж не рідкість. Причому навіть у цьому форматі акцидентні друкарні все частіше цікавляться технологією LED-UV.

Зростає роль автоматизації: автозаміна форм, сенсорний екран управління, авторегулювання формату, денситометричні вимірювання з автоконтролю кольору, автозмивка валів, офсетних і друкованих циліндрів стають стандартними функціями в багатьох машинах, що замовляються сьогодні. Швидкість друку часто відходить на другий план, коли мова йде про малі тиражі; втім, Rapida 75 в цьому плані складно дорікнути - техніка видає до 16000 від./год (макс. формат аркуша - 605х750 мм). Більше того, машина може обробляти широкий спектр задрукованих матеріалів товщиною 0,04-0,8 мм. Загалом, друкарня отримує ту гнучкість, без якої просто не вижити в сучасних умовах.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1355