Müller Martini на Hunkeler Innovationdays: компактні рішення Finishing 4.0 і світова прем'єра

Müller Martini на Hunkeler Innovationdays: компактні рішення Finishing 4.0 і світова прем'єра

На виставці Hunkeler Innovationdays (20–23 лютого, Люцерн) Müller Martini продемонструє концепцію Finishing 4.0 в компактній формі на прикладі трьох машин для виробництва книг і журналів, надрукованих ЦПМ накладом від одного примірника. Крім пристрою КБС Vareo, відвідувачі вперше побачать лінію Hunkeler «із рулону в стопу», підключену до АСУТП Connex, яка виготовлятиме книжки в м'якій обкладинці.

Технології Finishing 4.0 вразили багатьох відвідувачів drupa 2016 в Дюссельдорфі. Поліграфічна громадськість гідно оцінила послідовну автоматизацію і мережеву інтеграцію обладнання, виробництво персоналізованих книг і журналів, а також наскрізний безконтактний техпроцес.

Подібних результатів Müller Martini очікує і від Hunkeler Innovationdays. У Люцерні компанія покаже роботу базової лінії для клейового і дротошвейного скріплення «цифрової» продукції зі змінними даними (VDP). Іншими словами, Müller Martini продемонструє Finishing 4.0 у вигляді пари компактних систем.

Тверда палітурка: Presto II Digital

Два провідних швейцарських фахівця в області післядрукарської обробки - організатор виставки Hunkeler і Müller Martini - розташують свої стенди поруч, щоб представити ще одне спільне рішення. Лінія Hunkeler «з рулону в стопу» буде підключена до АСУТП Connex для виробництва книг у м'якій обкладинці. Це означає, що вже знайомі по SigmaLine функції, такі як автоматичний спуск смуг, JDF-інтерфейс, контроль замовлень, управління друкарською машиною і моніторинг робочих процесів через JMF, також стануть доступні для комбінованого обладнання Hunkeler / Müller Martini в майбутньому.

До сих пір Müller Martini застосовувала Connex виключно для власних продуктів. Таким чином, власники гібридних систем Hunkeler / Müller Martini для малотиражного виготовлення книг у м'якій обкладинці отримають велику перевагу. Тому що тепер і тут працює принцип «PDF на вході - книга на виході».

М'яка палітурка: Vareo і InfiniTrim

Нижче наведена загальна схема лінії, яка буде виготовляти шкільні підручники в Люцерні.

Connex формує PDF-дані для обладнання Hunkeler і передає їх відповідним друкованим системам.
Попередньо запечатані рулони розмотуються за допомогою агрегатів Hunkeler.
Потім папір розпускається і з'єднується уздовж паперових волокон, щоб сформувати двошарове полотно. Динамічна поперечна рубка Hunkeler (Dyna Cut) дозволяє моментально змінювати довжину різу.
Далі модуль Hunkeler збирає листи в книжкові блоки зі змінною довжиною корінця, різною кількістю сторінок і змінним вмістом (VDP). Книжкові блоки транспортуються до Vareo з використанням нового передавального пристрою Hunkeler.
Трьохкареточна машина КБС стане прикладом новаторства на Hunkeler Innovationdays - Müller Martini вперше продемонструє автоматичну подачу книжкових блоків зі змінною довжиною корінця.
На фінальній стадії шкільні підручники з VDP будуть надходити з Vareo в трьохножову машину InfiniTrim із повністю змінним форматом - її унікальна концепція різання викликала справжній фурор на drupa-2016.
Контроль і відстеження всіх компонентів забезпечить Connex.

У сегменті дротошвейного скріплення на Hunkeler Innovationdays Müller Martini займеться обробкою рулонної продукції (персоналізована книжка-розмальовка для дітей і дорослих) і двох листових замовлень (персоналізований каталог із зошитів, надрукованих офсетним і цифровим способом, а також путівник по Люцерну). Тут теж задіють Connex, включаючи автоматичний спуск смуг.

Демонстрація пройде на базі ВШРА Presto II Digital, який оснастять швейними головками для скріплення зошитів змінної товщини. Доповнять лінію системи розмотування і поперечного різання Hunkeler, плоскостапельний самонаклад і фальцапарат Heidelberg. При цьому - повністю змінна продукція з рулонною і листовою подачею, а також безконтактний контроль всіх робочих параметрів і відповідності обкладинок (на основі штрих-коду). Налаштування ВШРА і ТРМ, як і товщина від одного продукту до іншого, можуть змінюватися абсолютно довільно.

Нові можливості Connex

На додаток до живого показу трьох «цифрових» ліній Müller Martini зробить акцент на АСУТП Connex. Численні переваги ексклюзивної системи управління даними і техпроцесами теж будуть продемонстровані наживо. Крім інтеграції лінії Hunkeler із Connex, Müller Martini покаже нові варіанти підключення (Connex має нові стандартні інтерфейси з Heidelberg Prinect, HP SmartStream Production Center і Enfocus Switch), новий графічний інтерфейс користувача (тепер ще простіше створювати і редагувати замовлення), а також Connex. Info 4.0 - унікальний модуль моніторингу, який автоматично збирає дані з усього обладнання, що бере участь у виробництві.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1466