Нова KBA Rapida 75 PRO в друкарні Eberle Druck (Відень): рентабельний друк фармпаковання в половинному форматі

Нова KBA Rapida 75 PRO в друкарні Eberle Druck (Відень): рентабельний друк фармпаковання в половинному форматі

З 2011 р. у друкарні Eberle Druck, дочірньому підприємстві ГК Rattpack, працює KBA Rapida 75. Машина служить вірою і правдою, друкує з високою якістю на різних матеріалах — від тонкого паперу до грубого картону. При цьому часто виробництво функціонує в цілодобовому режимі, до чотирьох змін на добу. Але для фармацевтичного ринку характерні невеликі тиражі, а в цьому випадку зміна замовлень на малоавтоматизованій Rapida 75 триває занадто довго. Маючи позитивний досвід експлуатації обладнання KBA, керівництво Eberle Druck вирішило інвестувати в нову машину Rapida. Для цілей друкарні ідеально підійшла модель Rapida 75 PRO, презентована ​​під час виставки drupa-2016.

Нова Rapida 75 PRO, шестибарвна машина з секцією лакування і подовженням приймання, була запущена в середині червня. Вона оптимально оснащена для виробництва фармацевтичного пакування малими тиражами. Техніка має підняту на 225 мм підставу для більшого стапеля; збільшений до 605x750 мм розмір паперу; централізоване налаштування на формат; автозаміна форм FAPC; пристрій CleanTronic Synchro для одночасного змивання офсетних, формних циліндрів і барвного апарату; систему вимірювання кольору «в лінію» QualiTronic ColorControl; а також широкі можливості предналагодження.

Rapida 75 PRO замінить дві машини

Вже на дев'ятий місяць виробництва цифри показали, на що здатна Rapida 75 PRO: завдяки значному прискоренню переналагодження - до п'яти хвилин у порівнянні з 15-20 хвилинами у попередньої машини - продуктивність зросла приблизно на 30%. Крім того, кількість виробів на аркуші в деяких випадках подвоїлася завдяки збільшеному формату. Система QualiTronic ColorControl істотно скоротила відсоток браку. З огляду на повторювані замовлення, які для Eberle Druck стали повсякденною практикою, регулювання кольору «в лінію» економить реальні гроші. Крім старої Rapida 75 компанія зможе найближчим часом зупинити роботу ще однієї машини. Нова Rapida 75 PRO виконує всі замовлення, які раніше друкували обидві.

Висока швидкість при цьому відіграє другорядну роль. Марко Реш, керуючий друкарнями Rattpack в Дорнбірн і Відні, пояснює: «При середніх тиражах від 250 до 500 аркушів короткий час переналагодження допомагає нам більше, ніж висока виробнича швидкість». Також до сильних сторін машини можна віднести можливість відключення невикористовуваних апаратів кольору. У фармацевтичному пакуванні частка замовлень із пантонами становить до 60%. Замість звичайної тріади Rapida 75 PRO часто працює з декількома, а то і виключно з сумішевими фарбами.

Натхненні друкарі

Нова машина підкорила не тільки Марко Реша і Симона Шпігеля, комерційного директора друкарні, а й інших співробітників. Пульт управління ErgoTronic із концепцією обслуговування TouchTronic і великим настінним екраном, а також сенсорні дисплеї на самонакладі і прийманні надають необхідні дані і полегшують керування. Завдяки LogoTronic Professional Rapida 75 PRO пов'язана з інформаційною системою підприємства. Щоб відправити до друку наступне замовлення зі списку на консолі, досить клацання миші.

Друкарня Eberle в складі ГК Rattpack відповідає за виробництво лікарських коробок, інструкцій та іншої спецпродукції для фармацевтичної промисловості (інструкцій для медичних пристроїв, пакування для ампул, міні-буклетів і т. д.). Крім того, це своєрідний центр експрес-сервісу з високою гнучкістю і найкоротшими строками постачання. У восьми австрійських і німецьких друкарнях групи працює близько 500 співробітників, а сукупний оборот становить майже 90 млн євро.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1502