Made by KBA: автономний друк з ErgoTronic AutoRun

Made by KBA: автономний друк з ErgoTronic AutoRun

KBA презентує нові стандарти для промислового поліграфвиробництва: повністю автоматичний виробничий ланцюжок без ручного втручання; значне збільшення продуктивності в акцидентному і пакувальному друці; децентралізований контроль процесів за допомогою мобільних пристроїв і Rapida LiveApp.

Автоматизація робочих процесів на поліграфічному виробництві актуальна сьогодні як ніколи. Щоб підвищити продуктивність і рентабельність підприємства, потрібно повністю використовувати потенціал наявної техніки. Багато чого для цього вже зроблено: переналагодження обладнання істотно прискорилося, системи зі зворотним зв'язком допомагають контролювати робочі потоки в друкарні, набирають популярність сервіси типу звітів про продуктивність машин і порівняльного аналізу (для виявлення прихованих можливостей розвитку).

Завдяки автоматизації машини KBA Rapida можуть друкувати зі швидкістю до 20 000 від./год, оперативно переналагоджувати на нове замовлення (навіть під час друку попереднього — Flying JobChange), дозволяють управляти якістю «в лінію» і підвищувати рентабельність (скорочення часу простою і кількості макулатури). ErgoTronic AutoRun - новий рівень автоматизації процесів для промислового поліграфічного виробництва.

Розумні системи полегшують працю друкарів

ErgoTronic AutoRun автоматично запускає зміну замовлення, коли завершено друк попереднього. Після переналагодження машина сама починає друкувати. Цей цикл повторюється до тих пір, поки оператор не зупинить виробничий ланцюжок вручну або ж не закінчиться підготовлений список замовлень. При зміні частини макета або при друці W2P-робіт не потрібно щось перенастроювати в обладнанні. Запуск переналагодження, зміна замовлення, початок друку, регулювання кольору і приведення — все відбувається послідовно і повністю автоматично. Друкар лише контролює процес і виконує інші рутинні завдання: вставляє нові форми в касети для заміни, готує необхідні запечатувані матеріали і хімію або займається стапелями (якщо це не автоматизовано).

Автономний друк активується двома клацаннями миші на пульті управління ErgoTronic:
1) переналагодження запускається після закінчення друку;
2) друк стартує після переналагодження.

Головна сфера застосування ErgoTronic AutoRun — акцидентна поліграфія (наприклад, виготовлення малих тиражів або багатомовної продукції). Також автономний друк може зацікавити сектор web-to-print, де друкарні зазвичай використовують стандартизовані і автоматизовані процеси. У пакувальної поліграфії таким чином автоматично стартує переналагодження після закінчення друку тиражу або ж відновиться виробництво після комплексної зміни замовлення.

В основу ErgoTronic AutoRun лягла нова концепція управління TouchTronic, представлена ​​KBA-Sheetfed в 2013 р Програма зміни замовлень на пульті ErgoTronic має ясну і логічну структуру. Друкар може одним поглядом оцінити всі налаштування і запустити переналагодження єдиним натисканням (One Button Job Change). В інтерактивному списку відображені всі заплановані завдання. Їх послідовність можна змінити в будь-який момент, щоб, наприклад, скомпонувати замовлення, які друкуються на однаковому матеріалі або в одному форматі. Всі процеси переналагодження для відповідних замовлень можна задати і налаштувати в цьому ж списку завдань.

ErgoTronic AutoRun координує наявні модулі автоматизації і завдяки цьому автоматизує весь друкований процес. Після завершення робочої зміни або виконання всього списку замовлень машину зупиняють вручну.

Rapida LiveApp робить пульт управління мобільним

Спрощується і контроль за виробничими процесами. Мобільний пульт управління легко поміститься в кишені оператора. За допомогою смартфона і Rapida LiveApp друкар завжди буде на зв'язку зі своєю машиною, навіть коли п'є каву в їдальні. Одного погляду на екран досить, щоб дізнатися, яке замовлення друкується в даний момент і скільки часу залишилося до кінця друку. Оператор може сам вирішувати, коли йому потрібно повернутися до машини, щоб, наприклад, завантажити форми для наступного замовлення.

Крім стану машини, LiveApp надає відомості про всі параметри замовлення аж до витрати електроенергії і еквівалента CO2-викидів в розрахунку на 1 000 аркушів. За допомогою функції групування даних можна відстежувати витрати матеріалів (папір, фарба) — вручну або використовуючи QR-коди — і прикріплювати ці показники до замовлень. Місце витрати (наприклад, апарат для фарб) розпізнається автоматично і зберігається у відповідний набір даних.

Немає різниці, чи йде мова про фарбу, запечатуваний матеріал, офсетні полотна або форми: вся інформація доступна для контролю і подальшого використання в системі управління складом; миттєво і без необхідності повторного введення. Дані з мобільного пристрою надходять на пульт управління і автоматично передаються через LogoTronic Professional у форматі JMF у корпоративну інформаційну систему.

Вбудований диспетчер техобслуговування дає вказівки про профілактичні роботи не тільки на поточний день, а й на наступні. Завдяки цій інформації зручно планувати сервісну активність таким чином, щоб не заважати виробничому процесу. Ілюстроване покрокове керівництво пояснює всі необхідні дії оператора. Кожну маніпуляцію по ТО друкар може задокументувати, забезпечивши при необхідності коментарями.

Стандарти для автоматизації у пресі

Компанію KBA-Sheetfed знають як постачальника інноваційних рішень і проактивного сервісу, які швидко стають загальноприйнятими стандартами в листовому офсеті. ErgoTronic AutoRun і Rapida LiveApp — новий приклад таких стандартів. Вони підвищують продуктивність машин, полегшують працю друкарів і перетворюють рутину в суцільне задоволення. Як результат, зростає конкурентоспроможність друкарні.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1569