Сергій Паламарчук: «2017 рік був дуже успішним для „УПГ“» (2 ч.)

Сергій Паламарчук: «2017 рік був дуже успішним для „УПГ“» (2 ч.)

Генеральний директор компанії «УПГ» Сергій Паламарчук розповів журналістам видання «Принт плюс» про підсумки року і перспективи поліграфічного ринку України (друга частина інтерв'ю).

Про партнерів «УПГ» і конкуренцію

Print +: Яким ви бачите майбутнє КВА? Які напрямки стануть локомотивами розвитку компанії?

С. П .: Компанія КВА зосередила зусилля і розробки на сегменті ринку, пов'язаному з виробництвом пакування. Цей сектор поки не може перейти в електронні медіа, і його продукцію ми з вами бачимо у себе вдома і на столі кожен день. Ця сфера буде поступово зростати в міру зростання населення і споживання. Щороку КВА збільшує свою частку ринку стосовно інших виробників. Акції компанії виросли в ціні за останні два роки майже в три рази, що набагато перевищує показники інших гравців в даній галузі.

Print +: Які перспективи «цифри» від КВА на нашому ринку?

С. П .: КВА як розробник і виробник устаткування не диктує тенденції розвитку ринку, а пропонує можливі рішення, які компанія готова технічно реалізувати, якщо те чи інше рішення буде реально потрібне на ринку.

На минулому виставці drupа 2016 КВА анонсувала і показала свої рішення в області цифрового друку. Ці розробки вдосконалюються. Як виробник друкарського обладнання компанія може найрізноманітнішим чином комбінувати цифровий спосіб друку з традиційною офсетною технологією і лакуванням як до, так і після друку в одній машині. Це дає замовникам можливість сконфігурувати машини під вимоги ринку, під їх замовлення. Всі нові розробки незабаром будуть встановлені в демонстраційному центрі КВА.

Print +: Назвіть ключові інновації з-поміж заявлених партнерами «УПГ», які найближчим часом будуть потрібні на ринку.

С. П .: До таких інновацій я можу віднести наступне.

1. Друковані машини без традиційних механізмів бокового рівняння листа, що дозволяє істотно підвищити швидкість друку на складних матеріалах - таких, як неякісні або ламіновані картони і пластики - і відчутно скоротити час переналагодження.

2. Засоби inline-контролю і регулювання приведення і кольору, що забезпечує дуже швидку наладку і стабільний друк складних сюжетів зображень, довгих і повторюваних тиражів.

3. LED-фарби і сушки, які суттєво спрощують процеси друку та післядрукарської обробки.

4. Системи віддаленої діагностики машин, що дозволяють відновити працездатність без фізичного втручання або діагностувати проблему в найкоротші терміни.

5. Сервоприводи управління окремими частинами машини, що істотно знижує витрати часу на переналагодження.

6. Листові машини ротаційної висічки і ротаційного трафаретного друку, здатні працювати зі швидкістю, близькою до показників сучасних листових офсетних машин.

Про стратегії роботи «УПГ» на ринку

Print +: Якою буде стратегія компанії «УПГ» в найближчі роки? Ви зробите ставку на роботу з існуючим колом клієнтів? Або очікуєте появи нових замовників - можливо, з ніш, у яких компанія раніше не працювала?

С. П .: В найближчі роки "УПГ" не буде йти з ринку традиційної поліграфії. При тій позиції, яку займає на ринку обладнання Koenig & Bauer, цілком виправдано максимально тривалий час бути присутнім саме в сегменті виробництва упаковки, пропонуючи обладнання для традиційної офсетного друку, висікання картону, широкорулонного флексографічного друку на плівці, папері та картоні.

«З 2018 року "УПГ" починає впроваджувати в Україні нові бренди витратних матеріалів, які мають дуже хороші показники якості і забезпечують стабільність друкованого процесу»

КВА випускає і цифрові системи для друку упаковки, і найближчим часом технічні рішення будуть представлені громадськості.

Print +: Якими брендами в 2017 р поповнилася продуктова лінійка «УПГ»?

С. П .: Якщо говорити про обладнання, у нас немає мети просто збільшити кількість брендів і продуктів, які представляє «УПГ». Для нас важливо професійно займатися основною діяльністю з постачання обладнання ключових партнерів. Це Koenig & Bauer, Німеччина (листові офсетні машини КВА-Sheetfed Solutions, рулонні акцидентні, газетні та цифрові машини КВА-Digital & Web Solutions, флексографские машини KBA-Flexotecnica, машини для висікання картону KBA-Iberiсa, обладнання для персоналізації KBA-Metronic) .

Що стосується післядрукарсього обладнання для виготовлення книг, підбірки, зшивання, клейового скріплення, то тут «УПГ» представляє в Україні компанію Muller Martini (Швейцарія), різальне встаткування Perfecta (Німеччина), листопідбиральне обладнання MKW (Німеччина).

Print +: Що б ви хотіли побажати колегам-поліграфістам у 2018 році?

С. П .: Я щиро, всією душею переживаю всі ті складнощі, з якими стикається український поліграфічний бізнес в останні роки. Побажати колегам хочу впевненості в тому, що все в цьому світі тимчасово, і не треба втрачати надію на зміни на краще.

Необхідно запастися терпінням і сфокусуватися на тих цілях, які для кожної друкарні реально досягти, і намагатися робити свою роботу на шляху до цих цілей максимально якісно і професійно. Намагатися бути кращими і думати про хороше!

Джерело: «Принт плюс: папір і поліграфія», № 1 (145), 2018
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1652