Rapida RDC 106 в данській друкарні ScanMould: найефективніше висікання на ринку

Rapida RDC 106 в данській друкарні ScanMould: найефективніше висікання на ринку

Ротаційна висікальна машина Koenig & Bauer забезпечує істотні переваги в продуктивності, може обробляти рулони з продукцією великих флексомашин і дає змогу економити на штанцювальному оснащенні.

На питання, що йому дає Rapida RDC 106, Мартін Фундаль, керуючий директор друкарні ScanMould, відповідає просто: «Це найефективніше висікання на ринку». Уже дев'ять місяців компанія в датському Йюллінге висікає етикетки, що вплавляються, на машині Rapida RDC 106. Підприємство, засноване всього два роки тому, стало одним із перших користувачів ротаційного вирубування на базі листової офсетного техніки Rapida.

У друкарні була встановлена ​​машина з однією висікальної секцією, додатково оснащена для вирубки етикеток і вплавляння плівок. Крім того, у Rapida RDC 106 є самонаклад без бокового упору DriveTronic SIS, приймання AirTronic, повітряна шафа і системи для проводки відбитків без подряпин. Обладнання може працювати як з листовими, так і з рулонними матеріалами. Флатовка RS 106 оснащена новою системою Register-Cut, яка виконує рубку полотна, запечатаного на флексомашині, перед подачею в самонаклад. Потім листи з високою точністю суміщення подаються в ротаційне висікання. Відеосистеми в самонакладі і прийманні забезпечують контроль робочого процесу.

За оцінками ScanMould, Rapida RDC 106 працює приблизно в дев'ять разів ефективніше, ніж класичні «плоскі» висікання. Досягається це за рахунок високої швидкості - до 12 500 л/год (або до 15 000 л/год - для інших матеріалів), а також завдяки оперативній переналадці. Техніка може переналаштуватися в три-чотири рази швидше, ніж звичайні висікальні машини. Крім того, штанцевальне оснащення і форми, необхідні для роботи, істотно дешевше, ніж у традиційного вирубного обладнання.

Для ScanMould багато значить і та перевага, що рулони, запечатані на великих флексомашинах, завдяки листорізальному пристрою можна використовувати без будь-яких додаткових технологічних операцій. Висічку Koenig & Bauer Мартіну Фундалю порекомендували колеги-поіграфісти.

Вже перші місяці роботи показали, що Rapida RDC 106 повністю відповідає очікуванням ScanMould. Повне переналагодження (заміна оснащення і форми) на цій машині займає 5-10 хв. Висока продуктивність робить її ефективною для великих тиражів, а швидке переналагодження - для малих. Тому обладнання можна сміливо назвати універсальним. Але Мартін Фундаль бачить ще одну перевагу: «У цієї машини ідеальна точність приведення при вирубці». Він вважає, що Rapida RDC 106 можна застосовувати не тільки для виробництва ламінатних етикеток, але і для висікання складних картонних коробок.

Друкарня ScanMould спочатку спеціалізувалася на друці і вирубці етикеток, що вплавляються. Підприємство було створено за участю датського фонду держпідтримки молодих компаній Vaekstfonden. Мартін Фундаль також володіє фірмою ScanKet, яка вже понад 30 років займається виробництвом традиційних етикеток.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1684